background img
banner
banner

Πέντε εργολάβοι για την αποχέτευση

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ – ΠΡΟΣΦΥΓΗ ‘’ΠΑΓΩΝΕΙ’’ ΤΗΝ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Εταιρείες με μεγάλη κατασκευαστική εμπειρία κατέθεσαν τη Δευτέρα 18/5, τελευταία μέρα του διαγωνισμού, προσφορές για να διεκδικήσουν το μεγάλο έργο των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης που υλοποιεί η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.

Πρόκειται για την τρίτη φάση του Ενιαίου Αποχετευτικού της περιοχής, με προϋπολογισμό 33,740 εκ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΡΑΑ με 24,2 εκ. ευρώ το πρόγραμμα ΦιλόΔημος με 6,5 εκ. ευρώ ενώ με 3 εκ. ευρώ θα συμμετέχει η ΔΕΥΑ. (Το ποσό της ίδιας συμμετοχής αφορά τις συνδέσεις με τις οικίες).

Για την ανάληψη του έργου των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης των παραλιακών κοινοτήτων της Αιγιάλειας κατέθεσαν προσφορές οι τεχνικές εταιρείες ΑΒΑΞ (7η τάξη), ΙΝΤΡΑΚΑΤ (7η), ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ (6η), ERETVO (6η) και ΘΑΛΗΣ (6η).

Το έργο που έχει συμβατική υποχρέωση 28 μήνες, ουσιαστικά θα ενώσει σχεδόν όλες τις παραλιακές κοινότητες της Αιγιάλειας με τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό που έχει ήδη κατασκευαστεί, ώστε τα λύματα να οδηγούνται στο αναβαθμισμένο Βιολογικό καθαρισμό του Αιγίου στην Μυρτιά.

Το σύνολο του έργου, Βιολογικός 10 εκ. (1η φάση), Συλλεκτήριος 35 εκ. (2η φάση) και Δίκτυα 33,7 εκ. (3η φάση) φτάνουν τα 79 εκ. ευρώ, κατατάσσοντας το στην πρώτη θέση των περιβαλλοντικών έργων στην Ελλάδα σε μια χρονοβόρα όμως διαδικασία που ξεκινά από το 2003.

Την 1η Ιουνίου η προσφυγή

Ωστόσο παρά το γεγονός του μεγάλου ενδιαφέροντος για την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης το έργο θα καθυστερήσει μετά τις αντιδράσεις μικρότερων εργολάβων και ύστερα από παρέμβαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών που χαρακτήρισε απαράδεκτους τους όρους του διαγωνισμού. Μάλιστα κατασκευαστική εταιρεία από την Πάτρα, η Εργοδυναμική Πατρών Α.Ε. (5η τάξη) προσέφυγε στην Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών κατά της διακήρυξης, έτσι ο διαγωνισμός ‘’παγώνει’’ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης την 1η Ιουνίου.

Η Αρχή ουσιαστικά θα κρίνει αν πρέπει να ξαναγίνει ο διαγωνισμός με νέους όρους που θα επιτρέψουν και σε μικρότερους εργολάβους να συμμετέχουν, ή ‘’θ΄ανάψει πράσινο’’ ν΄ανοίγουν οι προσφορές των εργολάβων που έχουν ήδη καταθέσει, ώστε να μην καθυστερήσει περαιτέρω το μείζονος σημασίας αυτό έργο.

Στη ΔΕΥΑ πάντως είναι ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή γνωρίζοντας ότι οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές είναι σε θέση να κατασκευάσουν χωρίς καθυστέρηση το έργο που ολοκληρώνει την αποχέτευση της Αιγάλειας και δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr