background img
banner
banner

Πήρε… «σάρκα και οστά» η Δημοτική Αστυνομία στην Αιγιάλεια

ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ

Πράξη αυτό που… οραματίστηκαν και εξήγγειλαν οι περισσότεροι δήμαρχοι Αιγιαλείας τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή. Η Δημοτική Αστυνομία παίρνει «σάρκα και οστά» σε μία εποχή που η τήρηση της νομιμότητας σχετίζεται και με την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για την υγεία των πολιτών.

Η δημοτική αρχή προχώρησε στη λήψη απόφασης για αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας δύο μήνες μετά την ανάληψη της θητείας της στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου και το τμήμα συστάθηκε προσωρινά, αποτελούμενο από δύο υπαλλήλους του δήμου. Όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ερωτώμενος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄πλέον η Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αιγιαλείας έχει στελεχωθεί με έναν ακόμη υπάλληλο. Αποτελούμενη από τρία άτομα συνεχίζει τους ελέγχους για την τήρηση της νομιμότητας, ενώ τις επόμενες ημέρες, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα έχουν ειδικές στολές και το δικό τους αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους΄΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως τώρα το έργο τους επικεντρώνεται σε ελέγχους για την τήρηση της καθαριότητας, ενώ έχουν προχωρήσει και στην βεβαίωση παραβάσεων και την επιβολή προστίμων για παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων εκτός κάδων, για κλαδοδέματα κ.ά.

Ακόμη πραγματοποιούν ελέγχους στη λαϊκή αγορά, ενώ από προχθές ασχολούνται και με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα καταστήματα εστίασης – αναψυχής του δήμου.

Η ιστορία…

Η Δημοτική Αστυνομία πάντως έχει τη… δική της ιστορία στον δήμο. Ήταν Δεκέμβριος του 2015 όταν ο δήμος Αιγιαλείας είχε αποφασίσει να προβεί στην κάλυψη τεσσάρων οργανικών θέσεων προσωπικού με μετάταξη ειδικότητας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας από άλλους δήμους της χώρας ώστε να ξεκινήσει η συγκρότηση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Αιγιάλειας. Οι μετατάξεις όμως δεν προχώρησαν και η Δημοτική Αστυνομία παρέμεινε στα χαρτιά, αφού βρέθηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος εργαζόταν ήδη στον δήμο, όχι με τα καθήκοντα του αστυνομικού αλλά στο τμήμα Ανάπτυξης.

Στη σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στόχευσε και ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος το 2018, αφού βρέθηκαν κι άλλοι τρεις ενδιαφερόμενοι με καταγωγή από την Αιγιάλεια, που υπηρετούσαν ως αστυνομικοί σε άλλη περιοχή του νομού.

Πλέον, η σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι γεγονός και οι άνδρες της προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr