background img
banner
banner

Πλήθος κόσμου στην εορτή της Απόδοσης της Πάσχα

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΣΥΝΕΡΡΕΥΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ… 

Βράδυ Τρίτης 26 Μαΐου και με μεγάλη κατάνυξη οι πιστοί προσήλθαν στους ναούς της Αιγιάλειας για την Απόδοση της εορτής του Πάσχα. Την Τετάρτη της έκτης εβδομάδας μετά το Πάσχα εορτάζουμε την Απόδοση της εορτής του Πάσχα. Αν και οι περισσότερες εορτές έχουν τη απόδοση τους την όγδοη ημέρα, η Απόδοση του Πάσχα εορτάζεται την 39η ημέρα. Φέτος, είχε μία ιδιαιτερότητα. Εορτάστηκε με περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη χρονιά…

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι οι πιστοί στερήθηκαν την Εκκλησία για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της τήρησης των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού, ενώ και το φετινό Πάσχα ήταν «βουβό» χωρίς ιερές ακολουθίες. Το γεγονός ώθησε τον κόσμο στο να παρακολουθήσει με ευλάβεια την προχθεσινή λειτουργία, ενώ νέοι, ηλικιωμένοι, ακόμη και παιδιά έμειναν μέχρι αργά, δεδομένου ότι η Απόδοση στους περισσότερους ναούς τελείωσε μετά τη 1.00 τη νύχτα.

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης

΄΄Τελέσαμε Αγρυπνία, Εσπερινό, Όρθρο και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ως είθισται κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Είναι η τελευταία φορά που λέμε το «Χριστός Ανέστη» και φέτος έγινε σε ακόμη μεγαλύτερο κλίμα συγκίνησης, δεδομένου ότι σήμανε και την μεγάλη επιστροφή των πιστών στην Εκκλησία.

Ο κόσμος ήταν πολύς, σχεδόν διπλάσιος από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές την αντίστοιχη ημέρα, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία. Προσήλθαν με ευλάβεια κρατώντας τις αναστάσιμες λαμπάδες τους, έψαλαν και προσευχήθηκαν μαζί μας, τηρώντας ταυτόχρονα τις προβλεπόμενες αποστάσεις΄΄, επισήμανε στo protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Αθανάσιος Λιακόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr