background img
banner
banner

Ποιητική «άνοιξη» για τον Γιώργο Παπασταθόπουλο

ΠΛΗΘΩΡΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

Στη Μεγάλη Ποιητική Ανθολογία των εκδόσεων Χάρη Πάτση σε δερματόδετο τόμο μεγάλου σχήματος με βιογραφικό και 14 σονέτα συμπεριλαμβάνεται ο καταξιωμένος Αιγιώτης ποιητής Γιώργος Παπασταθόπουλος. Εκεί όμως που πρωτοστατεί είναι τα αλλεπάλληλα βραβεία διαφόρων ποιητικών διαγωνισμών σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε λιγότερο από δέκα μήνες έχει τιμηθεί με 19 πρώτα, 8 δεύτερα και 2 τρίτα βραβεία. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ΕΠΟΚ Λευκωσίας, όπου τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη διάκριση που υπάρχει. Φτάνοντας… στην κορυφή, έλαβε το Αριστείο στο σονέτο για το ποίημα Το θαύμα»! Επίσης, έλαβε πρώτο βραβείο για σατιρικό στίχο για το ποίημα «Αυτοσαρκασμός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από ενάμιση μήνα και παρά τις αντίξοες συνθήκες των ημερών κατάφερε να εκδώσει από τις Εκδόσεις «Ηδύφωνο», την 8η ποιητική του συλλογή με 121 σονέτα. Μάλιστα, επειδή πλησιάζουν 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό κι επειδή η συλλογή αρχίζει με τρία σονέτα που αναφέρονται στον αγώνα των Ελλήνων για την λευτεριά, ο ποιητής θεώρησε σκόπιμο να την παρουσιάσει με τον ευρηματικό τίτλο «1(8)21 σονέτα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr