background img
banner
banner

Πολιτιστική και κοινωνική αναβάθμιση των Καλαβρύτων

ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ «ΔΗΚΕΚ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων-Σπήλαιο Λιμνών Καστριών «ΔΗΚΕΚ» και του κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, υπογράφηκε την Τετάρτη 20-5-2020, παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου, της Αντιπροέδρου του ΙΜΚ Ξένιας Καλδάρα και του προέδρου της ΔΗΚΕΚ και επικεφαλής της πολιτιστικής ομάδας του Δ.Κ. Κωνσταντίνου Κούκιου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο υπεγράφη έπειτα από σειρά συναντήσεων και ανταλλαγής απόψεων διάρκειας έξι (6) μηνών, προβλέπει:

  • Την πολύπλευρη ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων
  • Τη συν-διαμόρφωση, προώθηση και παρουσίαση πολιτιστικών/εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων
  • Την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία ευρύτερου πολιτιστικού δικτύου σε συνεργασία και με άλλους φορείς
  • Την προετοιμασία και υλοποίηση δημιουργίας ψηφιακού αποθετηρίου
  • Τη δημιουργία κοινής επικοινωνιακής βάσης για την προβολή των ως ανωτέρω προγραμμάτων, εκδηλώσεων και δράσεων
  • Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας
  • Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ένταξη πολιτικών ή/και εκπαιδευτικών έργων σε Εθνικά ή/και Ευρωπαϊκά Προγράμματα χρηματοδότησης.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από τους εκπροσώπους των συμβαλλόμενων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά υπογράψαμε σήμερα Συμφωνία Συνεργασίας με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία που θα αναβαθμίσει το πολιτιστικό στοιχείο και θα συμβάλλει στην κοινωνική αναβάθμιση του τόπου μας».

Από την πλευρά της, η της Αντιπροέδρου του Ι.Μ.Κ. κ. Ξένια Καλδάρα δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ για την υπογραφή της συνεργασίας αυτής γιατί ίσως είσαστε ο πρώτος δήμαρχος που ανοίγει και διευρύνει την ατζέντα του πολιτισμού μετά την πανδημία. Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί μια επένδυση αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα συμβάλλει ουσιαστικά στο ζητούμενο της επόμενης ημέρας που είναι η ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας της περιοχής».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ, κ. Κωνσταντίνος Κούκιος, πρόσθεσε ότι «είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, διότι το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο της συνεργασίας μας θα αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο που θα παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε ο Δήμος Καλαβρύτων να γίνει ένας διεθνής προορισμός με πολυσυλλεκτικό τρόπο».

Η διάρκεια του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης ορίζεται στα τρία (3) έτη (20-5-2020 έως 10-5-2023) με δυνατότητα παράτασης κατόπιν πρότασης-απόφασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και απόφασης των αρμόδιων οργάνων των δύο συμβαλλομένων.

Μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης ορίζονται οι κάτωθι:

  • Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Κούκιος
  • Μέλος: Δημήτριος Γιολάσης
  • Μέλος: Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα συμβάλλει ουσιαστικά μέσω της διεύρυνσης των πολιτιστικών δράσεων, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Καλαβρύτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Η πολιτιστική και κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Καλαβρύτων, ακόμα και μέσα σε αυτή την περίοδο της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr