background img
banner
banner

Σε αναζήτηση ναυαγοσωστών ο δήμος Αιγιαλείας

ΠΕΝΤΕ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ναυαγοσωστική κάλυψη των χαρακτηρισμένων ως πολυσύχναστων παραλιών της Αιγιάλειας. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου, με την ελπίδα ότι φέτος θα υπάρξει το προσδοκώμενο ενδιαφέρον έτσι ώστε και οι λουόμενοι να είναι ασφαλείς αλλά και ο δήμος Αιγιαλείας να μην έρθει – ξανά – αντιμέτωπος με τσουχτερά πρόστιμα.

Ήδη έχει εγκριθεί η σχετική μελέτη που έχει εκπονηθεί από το Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του δήμου, καθώς και ο προϋπολογισμός και ο τρόπος εκτέλεσης της εν λόγω παροχής υπηρεσίας. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 61.996,78 € ευρώ (με Φ.Π.Α.). και η δαπάνη θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του δήμου. Ο συνοπτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου στις 10.00π.μ. που αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία αυτού, ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού.

Το έργο αφορά την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του δήμου Αιγιαλείας, για χρονικό διάστημα τριών μηνών από την έναρξη εκτέλεσης των εργασιών. Πρόκειται για την εκτέλεση των εργασιών ναυαγοσωστικού έργου εν γένει στην παραλιακή ζώνη των πολυσύχναστων ακτών (Σελιανιτίκων, Λόγγου, Αλυκής, Ακράτας 1, Ακράτα 2). Από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο για το έτος 2020.

Σημειώνεται ότι οι ακτές Σελιανιτίκων, Λόγγου, Αλυκής, Ακράτας 1 και Ακράτας 2 τις οποίες κατέχει εντός των ορίων του ο δήμος Αιγιαλείας, έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις σύμφωνα σχετικό άρθρο του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής του Κ.Λ Πάτρας και Γ Λ/Τ Αιγίου και επομένως επιβάλλεται η επιτήρηση τους από ναυαγοσώστες.

Εγκαίρως για να μην υπάρξει το περσινό πρόβλημα

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, υπήρξε μεγάλη δυσκολία στην τοποθέτηση ναυαγοσωστών, με αποτέλεσμα όλες οι παραλίες στην περιοχή να μείνουν χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη, γεγονός που υποχρέωσε το Λιμενικό Τμήμα να επιβάλει πρόστιμο στον δήμο ύψους 145.700 ευρώ. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πρόπερσι με κάποιες από τις πολυσύχναστες παραλίες. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι η ναυαγοσωστική κάλυψη αποτελεί κριτήριο και για την «Γαλάζια σημαία». Βεβαίως σε σχέση με πέρυσι, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί «πολυσύχναστες» είναι λιγότερες αφού ανέρχονται σε πέντε ενώ πέρυσι ήταν έντεκα.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr, ερωτηθείσα σχετικά, η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, ΄΄ο διαγωνισμός έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου, ευελπιστούμε ότι μέχρι τότε θα έχουν υπάρξει ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν το έργο. Από πλευράς δημοτικών υπηρεσιών η διαδικασία προχώρησε εγκαίρως, οι όροι της προκήρυξης ήταν έτοιμοι και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα εκδηλωθεί το ανάλογο ενδιαφέρον, έτσι ώστε οι παραλίες, που βάσει νόμου έχουν χαρακτηριστεί πολυσύχναστες, θα έχουν την απαιτούμενη κάλυψη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr