background img
banner
banner

Σε ετοιμότητα το ΝΠΔΔ για να ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι του δήμου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στη σταδιακή επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής και σε συνάρτηση με τις οδηγίες του κράτους, προχωρά το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός- Παιδεία- Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία» δήμου Αιγιαλείας.

Την Πέμπτη 7/5, ο πρόεδρός του Παναγιώτης Ανδριόπουλος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εκεί όπου δόθηκαν στους εκπροσώπους των δήμων κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή όσων αποφασίζονται από την κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Ήδη άλλωστε από την Τρίτη 6 Μάιου επαναλειτουργούν υπό νέο καθεστώς τα γήπεδα Αντισφαίρισης (τένις) στην Άβυθο, ενώ όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό, σαφές χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία των υπολοίπων δομών δε φέρεται να υπάρχει ωστόσο από πλευράς ΝΠΔΔ του δήμου Αιγιαλείας βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για την επαναλειτουργία με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας όποτε αυτή επιτραπεί.

Συγκεκριμένα: Τα γήπεδα Αντισφαίρισης (Αθλητικό κέντρο Αβύθου και γήπεδο Τ.Κ. Λόγγου) είναι ήδη στη διάθεση των πολιτών για μεμονωμένους αθλητές (και όχι σωματεία). Βάσει των σχετικών οδηγιών από την Πολιτεία, αποδυτήρια και τουαλέτες των χώρων άθλησης είναι κλειστά ενώ τηρείται αρχείο εισερχομένων –εξερχομένων στα γήπεδα προς αποφυγή συγχρωτισμού. Ακόμη, οι αθλούμενοι πρέπει να έχουν δικά τους ρακέτες και μπαλάκια.

Το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου θα είναι το επόμενο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι δομές που θα μπορούν να δοθούν προς χρήση θα είναι αυτές που αφορούν αθλήματα στίβου ανοιχτών σταδίων και για είσοδο σε πρώτη φάση αθλητών ηλικίας 15 -65 ετών (πιθανότατα περί τα τέλη Μαΐου), άρα κατ’ εκτίμηση το επόμενο που θα ανοίξει θα είναι το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου. Από πλευράς ΝΠΔΔ υπάρχει ετοιμότητα ώστε να τηρηθεί το πρωτόκολλο και οι οδηγίες που θα δοθούν από την Πολιτεία ώστε να επαναλειτουργήσουν.

Τα κλειστά γυμναστήρια είναι άγνωστο πότε θα υπάρξει δυνατότητα να επαναλειτουργήσουν δεδομένου ότι κατά βάση οι δομές των κλειστών γυμναστηρίων αφορούν ομαδικά αθλήματα στα οποία μάλιστα απαιτείται σωματική επαφή.

Ως εκ τούτου η διοίκηση του ΝΠΔΔ βρίσκεται εν αναμονή των οδηγιών των υπουργείων Υγείας και Αθλητισμού.

 

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα για το Κολυμβητήριο

Σε ό,τι αφορά το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αιγίου παραμένει επίσης άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει, δεδομένου ότι όσον αφορά τα Κολυμβητήρια η επιστημονική κοινότητα είναι υπό διερεύνηση για το εάν η χρήση τους είναι επικίνδυνη.

Ωστόσο δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις μέχρι στιγμής συγκλίνουν πως τα Κολυμβητήρια θα επαναλειτουργήσουν από πλευράς ΝΠΔΔ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για επαναλειτουργία εφόσον επιτραπεί. Ήδη, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ώστε να γίνουν οι προσλήψεις τεχνικού ασφαλείας και ναυαγοσώστη εφόσον δοθεί το «πράσινο φως». Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο protionline.gr ο κ. Ανδριόπουλος ΄΄δεν γνωρίζουμε πότε θα λειτουργήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο και ίσως όταν γίνει αυτό να οριστεί συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στις διαδρομές΄΄.

Σημειώνεται πάντως ότι ο δήμος συνεχίζει να «επενδύει» στο κολυμβητήριο καθώς θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα που έχει ενταχθεί και μέσω του οποίου χρηματοδοτείται, πρώτο σκέλος του οποίου είναι η προμήθεια θερμομονωτικού καλύμματος κολυμβητικής δεξαμενής.

Ήδη στην προχθεσινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε σε έγκριση. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, θα προχωρήσει το δεύτερο σκέλος του έργου που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών για την εξοικονόμηση ενέργειας άρα και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει και η αλλαγή αντλιών στο μηχανοστάσιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr