background img
banner
banner

Στο «μικροσκόπιο» η πεζοδρόμηση στο κέντρο του Αιγίου

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣ ΣΤΟ… ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ – ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Μπορεί οι προθέσεις της δημοτικής αρχής για πεζοδρόμηση των δύο κεντρικών αρτηριών του Αιγίου να έγιναν ήδη γνωστές διά στόματος δημάρχου, προκειμένου να λειτουργήσουν ενισχυτικά στα μέτρα ελάφρυνσης από τις συνέπειες της πανδημίας, ωστόσο στο δημοτικό επιτελείο, γνωρίζοντας πιθανές αντιδράσεις, δεν σκοπεύουν να αφήσουν τίποτα στην τύχη. Αφενός αναμένουν τις σχετικές μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας και αφετέρου οργανώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πεζοδρόμηση, καλύπτοντας όλες τις δυσλειτουργίες που ενδεχομένως θα προκαλέσει.Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ήδη η δημιουργία χώρων στάθμευσης με πιο σημαντικό αυτό στο παλιό λιμάνι λόγω της πεζοδρόμησης της Ζωοδόχου Πηγής τις βραδινές ώρες. Όσο για το πότε θα εφαρμοστεί η πεζοδρόμηση, προσδιορίστηκε από τον δήμαρχο μέχρι τέλος Ιουνίου αφού προηγούμενα οι μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να επιστρέψει το προσωπικό που απουσιάζει με άδειες ειδικού σκοπού λόγω της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, στον δήμο γνωρίζουν πως δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς η πρόσβαση στο κέντρο καθημερινά από το πρωί ως τις 10.00 το βράδυ καθώς έτσι δεν θα μπορούν να κινηθούν άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένοι. Έτσι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Μία εξ αυτών είναι η σκέψη για την δρομολόγηση των μίνι μπας και στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μία πρώτη προσέγγιση της αντιδημάρχου Βάσως Ψυχράμη με το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου. Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή, εκτός απροόπτου, ο πρόεδρος του Αστικού Σωτήρης Σπηλιωτόπουλος επρόκειτο να συζητήσει το θέμα με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Να σημειωθεί πως το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου έχει στη διάθεσή του δύο μίνι μπας χωρητικότητας 15 θέσεων το κάθε ένα, τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή του με την πρώτη συζήτηση της πεζοδρόμησης πριν λίγα χρόνια. Τα οχήματα αυτά χρησιμοποιούνται σε μικρότερο βαθμό και εξυπηρετούν ως τώρα δρομολόγια περιορισμένου αριθμού επιβατών κυρίως απογευματινές ώρες.

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας το θέμα την προσεχή Τετάρτη

Πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι για να προχωρήσει η πεζοδρόμηση στην πράξη, θα πρέπει να ληφθεί σχετική απόφαση από το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη 27 Μαΐου. Μάλιστα, δεδομένου ότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, αλλά και επειδή ο αριθμός των μελών της Επιτροπής δεν είναι μεγάλος (11), η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ικανοποίηση στους  καταστηματάρχες Εστίασης και Αναψυχής

Από την πλευρά του πάντως, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής του Δήμου Αιγιαλείας, διαβάζοντας τις ανακοινωθείσες δράσεις ανακούφισης των επιχειρήσεων από τις συνέπειες της πανδημίας από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, εκφράζει την ικανοποίησή του καθώς τονίζει πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν συμπίπτουν κατά μεγάλο ποσοστό με τα κατατεθέντα αιτήματά του. Ειδικότερα, σημειώνει: ΄΄Ευχόμαστε στη δημοτική αρχή την ομαλή υλοποίηση όλων των μέτρων που αποφασίστηκαν, παρέχουμε την υποστήριξή μας στις συγκεκριμένες αποφάσεις και ευελπιστούμε σε μελλοντικές συνεργασίες με το Δήμο για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του κλάδου μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr