background img
banner
banner

Τηρήθηκαν μέτρα και αποστάσεις στους ναούς της Αιγιάλειας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ π. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ

Υπόδειγμα… χώρου συνάθροισης πολιτών θύμισαν οι ναοί της Αιγιάλειας το πρωί της Κυριακής. Η Θεία Λειτουργία σε όλες τις περιπτώσεις τελέσθηκε με την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων του σχετικού κανονισμού ενάντια στην διασπορά του κορωνοϊού covid-19.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στo protionline.gr  ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, Εφημέριος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, ο οποίος στο εξής θα εκπροσωπεί την Ιερά Μητρόπολη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον π. Αθανάσιο, ΄΄το πρωί της Κυριακής 17 Μαΐου, η προσέλευση του κόσμου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας ήταν εντυπωσιακή. Ήταν εμφανές ότι οι πιστοί είχαν έντονη επιθυμία να εκκλησιαστούν μετά την παύση για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της εφαρμογής των μέτρων ενάντια στη διάδοση του κορωνοϊού. Εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός ότι οι πιστοί συμπεριφέρθηκαν με μεγάλη σύνεση και ευλάβεια, ενώ τηρήθηκαν η τάξη και όλα τα μέτρα ασφαλείας΄΄.

Επαναλαμβανόμενη απολύμανση και αερισμός των ναών

Παρότι τα καθίσματα δεν έχουν αραιώσει, οι πιστοί προσέρχονταν στους ναούς και κάθονταν στην προβλεπόμενη απόσταση εντός αυτών, καθοδηγούμενοι από τους επιτρόπους, ενώ όταν υπό αυτές τις συνθήκες γέμισαν, έμπαιναν μέσα, άναβαν το κερί τους και εξέρχονταν, παρακολουθώντας τη Θεία Λειτουργία από το προαύλιο. ΄΄Τα πάντα κύλισαν ομαλά και με βάσει τα όσα προβλέπει ο κανονισμός. Και οι ναοί είχαν λάβει τα μέτρα τους. Στην είσοδο υπάρχουν τα αντισηπτικά για τους πιστούς, οι πόρτες των ναών παραμένουν ανοιχτές, γίνεται τακτικός καθαρισμός και απολύμανση εικόνων και επιφανειών, ενώ μετά το τέλος οι ναοί αερίστηκαν επαρκώς΄΄, επισήμανε ακόμη ο πατήρ Αθανάσιος.

Τέλος, τόνισε το γεγονός ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και ως προς την Θεία Κοινωνία, λαμβάνοντας με ευλάβεια και το αντίδωρο από το χέρι του ιερέα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr