background img
banner
banner

Χρήστος Πλούμης: Πολλά τα δικαιολογητικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ένας γραφειοκρατικός Κυκεώνας περιμένει τα σωματεία, που πρέπει να βιαστούν και να τρέξουν ώστε να πάρουν την ειδική αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ. Μικρά τα χρονικά περιθώρια, πολλά τα ζητούμενα, σε προβληματισμό τα σωματεία.

Το διοικητικό μέλος της ΕΠΣ Αχαΐας Χρήστος Πλούμης, εκφράζει τις απόψεις του για το θέμα, έχοντας επίσης την υποχρέωση να συντάξει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αφού παράλληλα είναι στέλεχος στο σωματείο του Πανιώνιου/Αχιλλέα.

Πόσο έτοιμα είναι τα σωματεία, με την οργάνωση και λειτουργία που τα διακατέχει, για να καταφέρουν να συντάξουν έναν γραφειοκρατικό Γολγοθά, σκοπεύοντας να λάβουν από την ΓΓΑ την Αθλητική Αναγνώριση;

Παίρνοντας ως βάση τα οργανωμένα σωματεία είναι δύσκολο έως αδύνατο να καταφέρουν να μαζέψουν ότι χρειάζεται για να πάρουν αθλητική αναγνώριση. Καταλαβαίνουμε όλοι τι γίνεται πιο κάτω με τη πλειονότητα των σωματείων να λειτουργούν για πολλά χρόνια πρόχειρα και χωρίς καμία οργάνωση όσον αφορά τα βιβλία τους τις δηλώσεις στην εφορία και τόσα άλλα.

Που αποσκοπεί αυτή, πόσο μπορεί να αποδώσει σε χρήμα; Θα είναι ετήσιες οι επιχορηγήσεις;

Ένα σωματείο για να είναι λειτουργικό πρέπει να έχει τη σειρά του. Παίρνοντας την αθλητική αναγνώριση θα ανήκει πλέον και επίσημα στην μεγάλη οικογένεια του ποδοσφαίρου με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιχορηγήσεις, συμμετοχή στα πρωταθλήματα, μπορεί ακόμα να πάρει και μέρος σε εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο αν το υπουργείο νομοθετήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πιστεύετε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι αρκετά για να ετοιμαστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τις ομάδες, αλλά και να τακτοποιηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες;

Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Είναι πολύ μικρός ο χρονικός ορίζοντας για όλα αυτά. Και εδώ να σας δώσω μια είδηση. Γίνεται προσπάθεια για παράταση της διαδικασίας, χωρίς να μπορώ να το προδικάσω, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο και πρέπει να δοθεί. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο όπως και άλλες ενώσεις για αυτό ακριβώς το θέμα. Υπάρχει άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Αξίζει τον κόπο κι έχουν πραγματικά συμφέροντα τα σωματεία για να τρέξουν τα ατέλειωτα ζητούμενα της ΓΓΑ; Μπορούν να το αποφύγουν και με ποιες επιπτώσεις;

Τα σωματεία αξίζει το κόπο να μπουν σε αυτό το βάσανο. Είναι προς το συμφέρον όλου του οικοδομήματος να μπούμε επιτέλους σε μία σειρά αρκεί να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος για όλα αυτά. Για τις επιπτώσεις δε μπορώ να ξέρω. Σκεφτείτε όμως κάποια στιγμή τα 70 από τα 80 σωματεία στη περιοχή μας πάρουν αθλητική αναγνώριση μπαίνοντας σε όλη αυτή τη δύσκολη πραγματικά διαδικασία. Για τα υπόλοιπα 10 ποιός ξέρει αν θα τους επιτραπεί η συμμετοχή στα πρωταθλήματα;

Με δυο λόγια, το υπουργείο θα πρέπει να δώσει αρκετό χρόνο και από την άλλη τα σωματεία θα πρέπει από τώρα να ετοιμάζονται για τη νέα πραγματικότητα. Άλλωστε εδώ είμαστε όλοι να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί. Και μη ξεχνάτε εκτός από την ιδιότητα μου στη ένωση έχω και εγώ σωματείο. Ήδη έχω ξεκινήσει τη διαδικασία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr