background img
banner
banner

Συντετριμμένη η τοπική κοινωνία από τον θάνατο του Γρηγόρη Αλεξόπουλου

ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Τη θλίψη στην τοπική κοινωνία σκόρπισε η είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου, δικηγόρου Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο οποίος πάλεψε με θάρρος αλλά έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 54 ετών. Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης 7/5, ήταν ένας καταξιωμένος νομικός, με ήθος και αξιοπρέπεια και θα λείψει από την τοπική αυτοδιοίκηση, την κοινωνία αλλά και την οικογένειά του, τη σύζυγό του Φρανσίν καθηγήτρια Χημικό και τις κόρες του Βάσια και Κατερίνα.

Ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και μάχιμος δικηγόρος για πάνω από 30 χρόνια. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος το 2006 με την παράταξη του τότε δημάρχου Αιγίου Αποστόλη Καραφωτιά και διετέλεσε όλη την τετραετία πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου. Ήταν ακόμη αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ επί δημαρχίας Θανάση Παναγόπουλου, καθώς και πρόεδρος σε δημοτικές επιτροπές. Υπήρξε ακόμη νομικός σύμβουλος στο πρώην ΤΕΒΕ και της Τράπεζας Πειραιώς και συνεργάτης του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και όλοι μιλούν γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια τόσο ως προς τον χαρακτήρα όσο και ως προς την ικανότητά του στη δουλειά του αλλά και την αγάπη του για το Αίγιο. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή, στις 4.00μ.μ. σε στενό οικογενειακό κύκλο στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια αποχαιρετά τον αγαπημένο του συνεργάτη, ο πρώην δήμαρχος Αιγίου Αποστόλης Καραφωτιάς, λέγοντας: ΄΄Έφυγε από κοντά μας τόσο πρόωρα και άδικα ο Γρηγόρης μας. Συνεργάτης μου όλα τα χρόνια των δημοτικών μου αγώνων μέχρι την τελική εκλογή μου στο δήμο, που διέπρεψε ως Πρόεδρος του Συμβουλίου για τέσσερα χρόνια. Εξαίρετος ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ακέραιος και αδαμάντινος χαρακτήρας, άριστος οικογενειάρχης, με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Θα είναι πάντοτε κοντά μου στην καρδιά και στη σκέψη μου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Φρανσίν και στα κοριτσάκια του. Καλό σου ταξίδι φίλε μου! Θα μου λείψεις γιε μου…΄΄.

Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: ΄΄Στο Αίγιο, σήμερα 7 Μαΐου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00μ.μ. συνήλθαν εκτάκτως τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, στα γραφεία του Συλλόγου με το άγγελμα του θλιβερού γεγονότος του θανάτου του αξιότιμου συναδέλφου μας Γρηγόρη Αλεξόπουλου του Ιωάννη και της Βασιλικής . Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει: 1.Να παρακολουθήσει σύσσωμο την εξόδιο ακολουθία. 2. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 3. Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του. 4. Να διατεθεί χρηματικό ποσό ως δωρεά στη μνήμη του υπέρ του ΕΚΑΜΕ ΑΙΓΙΟΥ. 5. Τη σύνταξη του παρόντος ψηφίσματος , τη δημοσίευση αυτού στον τοπικό Τύπο και την επίδοσή του στην οικογένειά του.

«Αγαπημένε μας Γρηγόρη, Μεγάλος ο πόνος και βαριά η θλίψη μας σε αυτόν τον ύστατο αποχαιρετισμό , για όλους εμάς τους συναδέλφους και φίλους σου, και ολόκληρη την αιγιώτικη κοινωνία. Είχες το χάρισμα του ξεχωριστού ανθρώπου αγαπημένε μας φίλε. Το φωτεινό σου χαμόγελο, το καθαρό σου βλέμμα, η αποφασιστικότητα, ο ενθουσιασμός σου, η καλοσύνη και η ακεραιότητά σου, στοιχεία της προσωπικότητάς σου, σε έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους συναδέλφους και στην πόλη μας. Αγωνιζόσουν με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και ασίγαστο πάθος, τόσο στον επιστημονικό όσο και στον κοινωνικό στίβο».

Ο Γρηγόρης διορίσθηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αιγίου το έτος 1993 και προάχθηκε ως παρ’ Εφέταις δικηγόρος στο Εφετείο Πατρών το έτος 1997. Ήταν Νομικός Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, του ΤΕΒΕ και συνεργάτης του Επικουρικού Κεφαλαίου. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αιγίου το έτος 2006, είχε εκλεγεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε θητεύσει ως Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ.

Ήταν παντρεμένος με την χημικό καθηγήτρια Φράνσυ Ασπρούκου και ευτύχησε να αποκτήσει δύο κόρες την Βασιλική και την Κατερίνα. Μία όμορφη οικογένεια που στήριξε από κοινού με την σύζυγό του με αγάπη και φροντίδα .

Τίμησε το λειτούργημα του μαχόμενου δικηγόρου στις δικαστικές αίθουσες του Αιγίου και όλης της επικράτειας.

Η εμβληματική του προσωπικότητα και το ήθος του διαπαιδαγώγησαν τις νεώτερες γενιές των δικηγόρων του Αιγίου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ οι συνάδελφοι σου την αυταπάρνηση και την αφοσίωση που έδειχνες στο δικηγορικό λειτούργημα όταν ερχόσουν στις δικαστικές αίθουσες παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζες. Αυτός ήταν ο Γρηγόρης μας, της γενναιότητας και του καθήκοντος.

Τίμησε την ιδιότητα του υπεύθυνου πολίτη. Τίμησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία επί σειρά ετών υπηρετούσε με το ίδιο πάθος όπως και την Δικαιοσύνη. Σαν Δημοτικός Σύμβουλος, σαν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου, σαν Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ, με πλήθος αρμοδιοτήτων, με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και πάντα με αποτελέσματα, υπεράσπιζε τις θέσεις του και τα δικαιώματα των πολιτών.

Όταν προσεβλήθη από την ασθένεια, ούτε τότε του έλειψε το θάρρος. Ταλαιπωρήθηκε αλλά και πάλι πάλεψε. Παλικαρίσια με απίστευτη ψυχική δύναμη και γενναιότητα. Ούτε οι δοκιμασίες που πέρασε κατάφεραν να του στερήσουν την αξιοπρέπεια και την λεβεντιά που πάντα τον χαρακτήριζαν ως άνθρωπο.

Σήμερα ο δικηγορικός κόσμος του Αιγίου θρηνεί. Εμείς, είμαστε περήφανοι που συμπορευτήκαμε στην επιστήμη, στους θεσμούς και την κοινωνία με τον Γρηγόρη. Είμαστε συντετριμμένοι αγαπημένε μας φίλε για την απώλειά σου. Στην σύζυγό σου Φράνσυ, τις κόρες σου Βασιλική και συνάδελφό μας Κατερίνα, καθώς και στους οικείους σου εκφράζουμε την βαθύτατα λύπη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Γρηγόρη της αξιοπρέπειας, του καθήκοντος, της αφοσίωσης και της αλληλεγγύης, για όλους εμάς τους συναδέλφους σου θα ζεις πάντα στην σκέψη μας, με όλες τις προσωπικές στιγμές μας, όπως τις μοιραστήκαμε μαζί σου.

Πολυαγαπημένε μας συνάδελφε και φίλε, όλοι μας ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου σου ευχόμαστε καλό ταξίδι στην γειτονιά των αγγέλων και πάντα θα κρατάμε τη γνώση, την καλοσύνη και το χαμόγελο που μας χάρισες΄΄.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αιγιαλείας

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση ΝΔ Αιγιαλείας, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του δικηγόρου και πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αιγίου Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών «χτυπημένος» από την επάρατη νόσο… Όπως τονίζει, ΄΄ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος υπήρξε ένας σεμνός και ευγενής άνθρωπος, άριστος οικογενειάρχης ο οποίος, εκτός από την επαγγελματική του σταδιοδρομία, είχε αναπτύξει παράλληλα και πλούσια δράση στα κοινά της Αιγιάλειας, έχοντας διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγίου, επί δημαρχίας Απόστολου Καραφωτιά (2007 – 2010).

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, δίνοντας δύναμη και κουράγιο στους οικείους του…΄΄.

Άγγελος Τσιγκρής: «Καλό ταξίδι φίλε Γρηγόρη…»

Με αφορμή το θάνατο του Αιγιώτη δικηγόρου και πρώην δημοτικού συμβούλου Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο δικηγόρος και βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ο συμμαθητής και καλός μου φίλος Γρηγόρης Αλεξόπουλος, υπήρξε μάχιμος δικηγόρος για περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά, ως δημοτικός σύμβουλος.  Σε όλους μας θα λείψει το χαμόγελό του και η καλή του διάθεση.
Θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα του και δύο τους παιδιά. Καλό ταξίδι φίλε Γρηγόρη…».

Συλληπητήριο μήνυμα Χριστίνας Αλεξοπούλου για το θάνατο του Γρηγόρη Αλεξόπουλου

Με την αναγγελία του θανάτου του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, η Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Χριστίνα Αλεξοπούλου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του επιφανούς δικηγόρου και εξέχοντος μέλους της κοινωνίας του Αιγίου, Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Ο θανών, εκτός από την μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική του σταδιοδρομία, επέλεξε να προσφέρει ενεργά στα κοινά του τόπου του από πολλές θέσεις ευθύνης, ως δημοτικός σύμβουλος και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου, προκρίνοντας πάντοτε το συλλογικό συμφέρον.

Αιωνία του η μνήμη».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ: «Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος μας δίδαξε γενναιότητα και δυναμικότητα»

Με αφορμή την αναγγελία θανάτου του συμπολίτη Δικηγόρου Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το 2006 δώσαμε μαζί τη νικηφόρα εκλογική μάχη για το Αίγιο. Από τότε και στη μετέπειτα κοινή δημοτική μας θητεία, γνώρισα έναν άνθρωπο ακέραιο, ευγενή και δυναμικό.

Έναν δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου,   αθόρυβα χρήσιμο και παραγωγικό για το καλό της πόλης.

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ως πολίτης, ως νομικός και αγωνιστής αυτοδιοικητικός, δεν μπορεί παρά να παραμείνει στη σκέψη και την καρδιά μας, ως υπόδειγμα οικογενειάρχη, αφοσιωμένου επιστήμονα και χρήσιμου ενεργού μέλους της κοινωνίας μας.

Στους οικείους του εύχομαι κουράγιο και δύναμη, για μία απώλεια πρώτα και κύρια δική τους, αλλά και όλης της περιοχής, στην οποία αφήνει διδάγματα προσφοράς, ψυχικής δύναμης και ανθρωπιάς.

Αιωνία του η μνήμη ».

ΨΗΦΙΣΜΑ από το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας για το θάνατο του Γρηγόρη Αλεξόπουλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας με την πληροφορία του θανάτου του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου ΑΙΓΙΟΥ  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, συνήλθε σήμερα την 7-5-2020 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 13:00΄ σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, προκειμένου να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο, που με την έντονη προσωπικότητα και το πάθος που τον διέκρινε για τα κοινά,  την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας, την υπηρέτησε μέσα από τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου ΑΙΓΙΟΥ την 4ετία 2007 – 2010, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α Αιγιαλείας από 30-9-2014 έως και 22-3-2017, καταξιώνοντας έτσι το τιμητικό αξίωμα του Προέδρου του Δ.Σ. και Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Α, σε ένδειξη δε πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:

1.- Να εκφράσει προς την οικογένεια του μεταστάντος την βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

2.-Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην τελετή της κηδείας του.

3.-Να καταθέσει στεφάνι στην σορό του.

4.-Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

5.-Να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα στην κηδεία του, να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  του Δήμου Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr