background img
banner
banner

“Έσβησε” από καρδιακή προσβολή ο Νίκος Αλέφαντος!

Ο Νίκος Αλέφαντος άφησε σήμερα το μεσημέρι την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 χρονών! Τελευταία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο θάνατός του επήλθε από καρδιακή προσβολή. Ως ποδοσφαιριστής φόρεσε για τρία χρόνια τη φανέλα του Παναιγιαλείου (κεντρική φωτό), τις σεζόν 1964-65 και 1965-66 στην Α΄ Εθνική και 1966-67 στη Β΄ Εθνική. Στη δεύτερη φωτογραφία τον βλέπουμε με τον Αστέριο Μπέλλα λίγο πριν υπογράψει το συμβόλαιό του.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 3 Γενάρη του 1939 ο Αλέφαντος (με καταγωγή από την Ακράτα) μεγάλωσε στα Εξάρχεια και πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στον Αστέρα Εξαρχείων. Ακολούθως αγωνίστηκε σε ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς, Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Επρόκειτο για μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας προπονήσει συνολικά 28 ομάδες στην μεγάλη του καριέρα στους πάγκους. Μεταξύ αυτών φυσικά ο Ολυμπιακός, που ήταν τόσο η αγαπημένη του, όσο και η τελευταία του ομάδα το 2004.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr