background img
banner
banner

Έδειξαν την εμπιστοσύνη και την αγάπη στο πρόσωπό Του!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ

Τον Επίσκοπο, τον πνευματικό πατέρα, τον αδελφό, τον φίλο, τον άνθρωπο που εμπνέει και καθοδηγεί, που κρατά το διαβατήριο της ψυχής μας προς τον Θεό, τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο τίμησαν τη Δευτέρα 15/6 κατά τα ονομαστήριά Του, εκατοντάδες Αιγιαλείς. Ήταν η πρώτη του εορτή ως Μητροπολίτης και η αθρόα προσέλευση του κόσμου, τόσο κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία όσο για να του ευχηθούν στο Επισκοπείο, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη και την αγάπη στο πρόσωπό Του.

Ως γνωστόν, η 15η Ιουνίου, είναι η ημέρα που η Εκκλησία τιμάει τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου. Την παραμονή της εορτής, ο εορτάζων Μητροπολίτης τέλεσε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμη. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ενώ συμπροσευχήθηκε και ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Πλήθος κλήρου και λαού

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, από τις 7 το πρωί έως τις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία των Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σερρών κ. Θεολόγου, Κοζάνης κ. Παύλου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Επίσης συμπροσευχήθηκε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Ακολούθως, τον εορτάζοντα Μητροπολίτη επισκέφθηκε και ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος. Επίσης, στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν, τιμώντας τον Μητροπολίτη, ο βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας της πόλης κ.ά.

Ειδική αναφορά στο αρχιερατικό του ήθος και την ιεροπρέπεια του εορταζόμενου

Με θερμά λόγια μίλησε για τον εορταζόμενο Μητροπολίτη ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, κάνοντας ειδική αναφορά στο αρχιερατικό του ήθος, την ιεροπρέπεια και την σεμνοπρέπεια με την οποία τιμά τον Όσιο Ιερώνυμο του οποίου το όνομα φέρει.

΄΄Η πρώτη κίνηση που οφείλουμε να κάνουμε είναι η αναφορά μας στον Θεό. Η προσευχή. Όμως, δεν φτάνει μόνο να επικαλούμαστε τον Κύριο, αλλά οφείλουμε να κάνουμε και το θέλημά του. Να έχουμε σχέδια με τον εαυτό μας και ποιότητα. Να αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας πότε δεν έχει φως, δεν έχει χαρά και να αποζητούμε τον φωτισμό όπως και ο σημερινός εορταζόμενος Άγιος Ιερώνυμος. Μέσα από αυτή τη συνειδητοποίηση, η προσευχή μας δεν θα είναι καταναγκασμός, αλλά επείγουσα ανάγκη και πόθος ψυχής, ούτως ώστε να φέρουμε τον Θεό στην καρδιά μας΄΄, τόνισε μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη μετέφερε τα αισθήματα αγάπης κλήρου και λαού, λέγοντας μεταξύ άλλων: ΄΄Κατά τη σημερινή ημέρα που είναι τα σεπτά ονομαστήριά σας, επιτρέψτε μου να εκφράσω τις ευχές όλων μας προς το σεπτό σας πρόσωπο. Η εορτή αυτή του προστάτου Αγίου σας, αποτελεί για μας σημαντικό σταθμό χαράς και ευφροσύνης αλλά και ευκαιρία να εκδηλώσουμε τον σεβασμό και την εκτίμησή μας στον πνευματικό μας πατέρα και Δεσπότη. Επιπλέον, η εορτή αυτή είναι και ημέρα κατά την οποία οφείλουμε μαζί με τα αγνά νοερά άνθη της αγάπης και της τιμής, τα οποία κλήρος και λαός προσκομίζουμε πνευματικώς στο σεπτό πρόσωπό σας, να ανατρέξουμε στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Επισκόπου, τα οποία εσείς φέρετε. Αλύγιστος και ακούραστος από την ημέρα που ενθρονιστήκατε στην Ιερά Μητρόπολη και τις καρδιές μας, αφιερώνετε θυσιαστικά τον εαυτό σας στον βωμό της διακονίας ώστε να καθαγιάζετε με τους φόβους και τις αγωνίες σας όπως και με το στοργικό ενδιαφέρον το ποίμνιό σας. Με στοχαστικότητα, με σύνεση, με ευγένεια, με ήρεμο πνεύμα, με σωστή κρίση και διάκριση και κυρίως με την πεποίθηση ότι όπως ο Θεός δεν αφήνει τον άνθρωπο έτσι και ο άνθρωπος δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον Θεό του΄΄.

Ευχαριστίες…

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης, κατά την απόλυση ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που συλλειτούργησαν και όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους, καλώντας τους πιστούς να τον θυμούνται στις προσευχές τους, «ώστε μαζί να πορευτούμε σε αυτό τον όμορφο δρόμο προς τον Θεό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ακολούθως, όλοι μετέβησαν στο Επισκοπείο, όπου στην αίθουσα του Θρόνου ο Μητροπολίτης δέχθηκε εγκάρδιες ευχές με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές μέχρι την έξοδο, κάτι που επαναλήφθηκε και τις απογευματινές ώρες. Νωρίτερα το μεσημέρι είχε παραθέσει γεύμα σε στενό κύκλο.

Το απόγευμα ο κ. Ιερώνυμος από την αίθουσα του θρόνου συνέχισε να δέχεται εγκάρδιες ευχές από τους πιστούς με την τοπική ηγεσία να μην λείπει από την γιορτή.

Πρώτος πέρασε το κατώφλι του Επισκοπείου ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος συνοδευόμενος από την δημοτική σύμβουλο Μαρία Γιδά.

Ακολούθησε η αντιδήμαρχος και επικεφαλής της ‘’Ποιοτικής Αιγιάλειας’’ Βασιλική Ψυχράμη με τον αντιδήμαρχο Στράτο Βαρδάκη και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώτα Γκρέμου.

Το παρόν στην αίθουσα του θρόνου έδωσαν στελέχη της δημοτικής παράταξης ‘’Αιγιάλεια Αύριο’’ με τον επικεφαλής Χρήστο Γούτο να έχει εγκάρδια συνομιλία με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη.
Επίσης το παρόν έδωσαν ο βουλευτής Αχαίας Ν.Δ. Ιάσονας Φωτήλας και ο πρώην δήμαρχος Διακοπτού Τάκης Βασιλείου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr