background img
banner
banner

Έτσι πράττουμε όταν μας απειλούν που φροντίζουμε αδέσποτο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Πολύ συχνά, άνθρωποι που ταΐζουν ένα αδέσποτο γίνονται… στόχος άλλων που τρέφουν αρνητικά αισθήματα για τα ζώα. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια» δίνει οδηγίες για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν αυτοί που δέχονται απειλές όταν φροντίζουν ένα αδέσποτο.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει: «Φροντίζουμε το αδέσποτο της γειτονιάς μας και ο ΄΄γείτονας» ενοχλείται από την παρουσία του τόσο πολύ ώστε να φτάσει στο σημείο να απειλήσει ότι: θα το σκοτώσει/ εξαφανίσει/ φολιάσει κ.λπ. Την ίδια στιγμή και όχι όταν γίνει το κακό (θα είναι αργά) επισκεπτόμαστε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας. Απευθυνόμαστε στον Αξιωματικό Υπηρεσίας και ζητούμε να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων η απειλή κατά της ζωής του ζώου. Τους υποδεικνύουμε τον Ν.4039/2012 επισημαίνοντας το άρθρο 16 διότι οι περισσότεροι ακόμη δεν γνωρίζουν και ζητούμε να ενημερωθεί ο γείτονας ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά καθίσταται υπεύθυνος για όποια κακομεταχείριση εις βάρος του ζώου, ενώ θα φροντίσει η αστυνομία να τον ενημερώσει για τις βαριές ποινές, ήτοι 1-5 έτη φυλάκιση και 5.000-15.000 ευρώ πρόστιμο!».

Τέλος, σημειώνει: «Ζητάτε πάντα αντίγραφο από την καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων και ενημερώνετε άμεσα το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής σας να συνδράμει στην προσπάθειά σας».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr