background img
banner
banner

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: “Φυτώρια” για την ανάπτυξη των ομάδων

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ, ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ Α.Ε. ΑΚΡΑΤΑΣ/ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΚΑΙ Α.Ε.Κ.

Τα τελευταία χρόνια η προκήρυξη των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου στις μεγάλες κατηγορίες, περιλαμβάνει και την υποχρέωση παρουσίας Ακαδημιών στα σωματεία που συμμετέχουν μέχρι και την Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία. Το μέτρο ωφελεί τα σωματεία, εφ’ όσον τα υποχρεώνει να νοικοκυρεύονται στα παιδικά τμήματα και να μπαίνουν στα πρωταθλήματα με προοπτική για το μέλλον.

Στο protionline.gr μίλησαν εκπρόσωποι από τον Παναιγιάλειο (Γ΄ Εθνική) καθώς επίσης και από τις τρεις ομάδες, που θα εκπροσωπήσουν την περιοχή μας στην Α΄ κατηγορία. Οι υπεύθυνοι αποκαλύπτουν τη δυναμική που έχουν αναπτύξει οι ακαδημίες προς όφελος των παιδιών και της ομάδας.

Τάσος Βασιλείου (Παναιγιάλειος): “Το κεφάλαιο ΑΚΑΔΗΜΙΑ ποδοσφαίρου, είναι πολύ μεγάλο.”

Ο πρόεδρος του Παναιγιάλειου διαθέτει μια από τις παλαιότερες εγκαταστάσεις και Ακαδημίες στην περιοχή μας. Ύστερα από την συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο του Παναιγιάλειου, δημιουργείται αυτόματα μια μεγάλη μεγέθους Ακαδημία παιδιών, που έχουν την ευκαιρία και το δικαίωμα, να διεκδικήσουν μια θέση στον ιστορικό μελανόλευκο σύλλογο. Ο Τάσος Βασιλείου εξηγεί: «Η Ακαδημία λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 1999 σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας 5 στρεμμάτων. Αποτελείται από 140 παιδιά (Κ16, 14, 12, 10, 8, 6.
Σε μια πορεία 21 χρόνων σίγουρα έχουμε αντιμετωπίσει εμπόδια. Είμαστε εδώ, δίνουμε λύσεις καθημερινά, για τους γονείς και για τα παιδιά. Η πρόσφατη ανακαίνιση που πραγματοποιήσαμε με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, χαροποιεί ιδιαίτερα εμάς, τους γονείς και τα παιδιά.
Το κεφάλαιο ΑΚΑΔΗΜΙΑ ποδοσφαίρου, είναι πολύ μεγάλο. Κάθε μέρα δίνεις εξετάσεις, κάθε μέρα μαθαίνεις, κάθε μέρα προσπαθεί να εξελιχθείς. Μετά από 21 χρόνια, θεωρούμε ότι έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι, όσον αφορά στην εξέλιξη. Στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι. Σεβόμενοι όλα αυτά τα 21 χρόνια την υποστήριξη των γονιών και των παιδιών τους, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην πρόσφατη ανακαίνιση των εγκαταστάσεών μας. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους».

Κυριάκος Αθανασίου (Θύελλα Αιγίου): “Η ομάδα είναι βιτρίνα της Ακαδημίας”

Από το ξεκίνημα της Θύελλας Αιγίου και των Ακαδημιών της ομάδας, ο Κυριάκος Αθανασίου ανήκει στο τεχνικό τιμ. Μια ιδιαίτερα δραστήρια η Ακαδημία της Θύελλας, έχει συμμετάσχει σε πολλά τουρνουά, έχει δώσει ποδοσφαιριστές σε μεγάλα σωματεία και θέλει να διατηρήσει την φήμη που έχει αποκτήσει. Ο Κυριάκος Αθανασίου μας λέει: «H Ακαδημία της Θύελλας Αιγίου λειτουργεί από το 2004 και έως και σήμερα παίρνει μέρος σε όλα τα αθλητικά δρώμενα του Νομού Αχαΐας και όχι μόνο αυτό, διότι σε όλα αυτά τα χρόνια έχει ταξιδέψει σε πόλεις της ΕΛΛΑΔΑΣ προωθώντας τον αθλητισμό καθώς και το ευ αγωνίζεσθε, τον σεβασμό την αλληλεγγύη την ταπεινότητα καθώς και την μέγιστη προσπάθεια να προωθήσουμε το αιγώτικο ποδόσφαιρο!! Το 2019-2020 προπονούνται 140 αθλητές χωρίς να λογαριάζουμε την Α΄ αμάδα, η οποία αποτελεί τη βιτρίνα της ακαδημίας μας, που εκεί το 90% αποτελείται από παιδιά που έχουν περάσει από τα τμήματα της σχολής!
Σε ότι και αν ασχοληθείς πάντα θα έχεις κάποια προβλήματα που θα σου δημιουργούν κάποια σύγχυση. Υπήρχαν χρονιές που παίζαμε στα γήπεδα της Πάτρας σαν γηπεδούχοι αλλά και σαν …φιλοξενούμενοι.
Υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση στα μεγάλα τμήματα σε γήπεδα 11Χ11. Όμως, με το πάθος που διακρίνει τους προπονητές μας για την δουλειά τους όπως και για την στήριξη του συμβουλίου και με πρωτεργάτη τον πρόεδρο μας Παξιμάδη Γιώργο και με την καλή συνεργασία της δημοτικής αρχής, πλέον μπορούμε και συνεχίζουμε να κάνουμε βήματα εξέλιξης για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας.
Μέχρι τα παιδιά να πάνε στο γήπεδο 11Χ11, έχουμε ένα αθλητικό κέντρο στην παραλιακή ζώνη δίπλα από τον σταθμό του τρένου, όπου εκεί τα παιδιά μαθαίνουν τα πρώτα βήματα της ποδοσφαιρικής τους ζωής. Ο χώρος αυτός αποτελείται από δυο γήπεδα 5Χ5 τα οποία γίνονται ένα γήπεδο 7Χ7. Αυτός ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις το παιδί να έρθει να παίξει να διασκεδάσει να ευχαριστηθεί σε ένα ασφαλές όμορφο περιβάλλον κάτω από τις κατάλληλες οδηγίες των διπλωματούχων προπονητών της ακαδημίας μας!
Όταν ξεκινήσαμε μαζί με τον Φουσέκη Κώστα πριν από 16 χρόνια ο στόχος ήταν να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά της πόλης μας, να τους δώσουμε κίνητρο να προσπαθήσουν μέσα από την σκληρή δουλειά να ανταμείψουν τους κόπους τους και τα όνειρα τους!
Μας χαροποίει ιδιαίτερα και η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να στηρίξει την προσπάθεια των μικρών ποδοσφαιριστών του ΑΙΓΙΟΥ ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την 1η ομάδα της πόλης μας και της ΑΧΑΙΑΣ και να πάρει την θέση που της αρμόζει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας.”

Κώστας Αλέφαντος (ΑΕ Αιγείρας / Ακράτας): “Μέλη της μικρής κοινωνίας της Αθλητικής Ένωσης”

Ο Κώστας Αλέφαντος ανακηρύχθηκε πρόεδρος στις πρόσφατες εκλογές της Αιγείρας / Ακράτας, όμως πάντοτε ήταν υπερασπιστής του σωματείου της Ανατολικής Αιγιάλειας, εντός και εκτός συμβουλίου. Στο παρελθόν η Ακράτα είχε επιδείξει επιτυχίες στα τμήματα των Ακαδημιών. Πλέον ο πρόεδρος της Ένωσης είναι πεπεισμένος ότι μετά την συγχώνευση με την Αιγείρα, θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες. Αναλυτικά δηλώνει για την ακαδημία της ομάδας:
«Η ακαδημία λειτουργεί περίπου 20 χρόνια σαν Ακράτα, πριν ακολουθήσει η Ένωση με την Αιγείρα. Κατά καιρούς υπήρξαν επιτυχημένες προσπάθειες για κοινή κάθοδο στα πρωταθλήματα και οριστικά συνενώθηκαν το 2018
Αριθμεί περίπου 90 παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών. Αριθμός που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον..
Προβλήματα και δυσκολίες πάντα υπάρχουν στη λειτουργία και κυρίως στην καθημερινότητα όμως οι μικροί αθλητές πρέπει να βλέπουν την ακαδημία σαν μια διέξοδο από τα μαθήματα τους, σαν διασκέδαση και να παίρνουν τις βασικές αρχές του αθλητισμού και της ομαδικότητας. Να γίνονται μέλη της μικρής κοινωνίας της Αθλητικής Ένωσης και να μαθαίνουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
Στην περιοχή μας υπάρχει γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα και με τεχνητό όπου γίνονται οι προπονήσεις και παιχνίδια. Επιβάλλεται η ανακατασκευή του τεχνητού χλοοτάπητα ( γήπεδο Αιγείρας) και διορθωτικές παρεμβάσεις στο γήπεδο της Ακράτας.
Είμαι πεπεισμένος πως με υπομονή και επιμονή θα δικαιωθεί η μεγάλη προσπάθεια αθλητών , προπονητών και διοίκησης ώστε πρώτα από όλα να βγάλουμε ανθρώπους χρήσιμους για το κοινωνικό σύνολο της περιοχής μας και έπειτα αυτοί να στελεχώσουν σε απόλυτο σχεδόν βαθμό την αντρική ομάδα μας!»

Κωστής Βλάχος (ΑΕ Καλαβρύτων): “Προέχει η σωστή λειτουργία των ακαδημιών”

Ο προπονητής των Καλαβρύτων Κωστής Βλάχος, αισθάνεται βέβαια υπερήφανος όταν με την παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΚ, σημειώθηκε η παρθενική παρουσία της ομάδας στην Α΄ κατηγορία. Λαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη της διοίκησης, έχει συμμετοχή και λόγο εκτός από την μεγάλη ομάδα σε όλα τα παιδικά τμήματα, αλλά και στη γυναικεία ομάδα.
Για τις Ακαδημίες της ΑΕΚ, ο Κωστής Βλάχος δηλώνει:
«Με το υπάρχον τεχνικό team και το συγκεκριμένο πλάνο της διοίκησης τα τμήματα των ακαδημιών λειτουργούν 3 χρόνια. Βέβαια οι ακαδημίες της ΑΕΚ τροφοδοτούσαν συνεχώς την αντρική ομάδα με παίκτες σχεδόν από την δεκαετία του 90 και μετά.
‘Έχουμε 3 τμήματα ακαδημιών τα bambini (25 παιδάκια), τα junior (20 παιδιά) και την ομάδα της Κ16 (15 παιδιά) τα οποία τη φετινή περίοδο συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας με τη φανέλα του ΑΟ Σκεπαστού, ύστερα από την απόφαση συνεργασίας των δύο ομάδων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν φυσικά η διακοπή λόγω της πανδημίας. Εδώ θέλω να τονίσω ότι λόγω της διακοπής των δραστηριοτήτων τα τμήματα bambini και junior τον Ιούνιο και Ιούλιο θα επαναλειτουργήσουν. Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα Καλάβρυτα όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα στα τμήματα των μικρών τους δημιουργούσαν αποχή από την αγωνιστική δράση,
Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν πως διαθέτουμε το καλύτερο γήπεδο στην Αχαΐα, από άποψη αγωνιστικού χώρου και υλικοτεχνικού δυναμικού .
Οι εγκαταστάσεις μας με τη συνεχή υποστήριξη του προέδρου του νομικού προσώπου του Δήμου (απολυμάνσεις αποδυτηρίων καθαρισμοί χώρων κ.λ.π.) μας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό για τη σωστή λειτουργία των ακαδημιών.
Όπως προ είπα κατά το επόμενο δίμηνο θα υπάρξει η αναπλήρωση του χαμένου εδάφους λόγω της πανδημίας ‘όχι τόσο στο αγωνιστικό μέρος όσο στην ευχαρίστηση της επιστροφής στις προπονήσεις των μικρών μας αθλητών. Το αρχικό μας σχέδιο για τη λειτουργία όλων των τμημάτων bambini, junior K16 γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου και ανδρικής ομάδας ΑΕ Καλαβρύτων υλοποιείται και θα συνεχιστεί κάτω από τη εποικοδομητική συνεργασία διοίκησης- τεχνικού επιτελείου.»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr