background img
banner
banner

Αναγκαία η προώθηση της χρήσης ποδηλάτου στις πόλεις

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΩΓΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Την ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητα των πολιτών προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό έχει δεσμεύσει ήδη κονδύλι ύψους 550.000 ευρώ για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην Πάτρα, ενώ βρίσκεται σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών για την υλοποίηση και άλλων δράσεων. «Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσουμε να προωθούμε την χρήση του ποδηλάτου. Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να διαμορφώσουμε και τις συνθήκες που θα καταστήσουν εφικτό έναν τρόπο ζωής που θέτει το ποδήλατο στο επίκεντρο ως μέσο βιώσιμης μετακίνησης στην καθημερινότητα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και πρόσθεσε: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε σύντομα να έχουμε και στην Πάτρα ποδηλάτοδρομο».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου που έχει οριστεί να είναι η 3η Ιουνίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου στην Πάτρα. «Σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε κάνει το χρέος μας. Έχουμε διασφαλίσει 550.000 ευρώ για να υλοποιηθεί ο παραλιακός ποδηλατόδρομος μήκους 5,5 χλμ. Είναι απαραίτητο οι διαδικασίες να επιταχυνθούν.

Περιμένουμε με αγωνία να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι στο Δήμο Πατρέων. Θέλουμε να γίνει πραγματικότητα αυτό που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, ένας αξιοπρεπής ποδηλατοδρόμος» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπονάνος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών Σπύρος Πολίτης αναφέρθηκε στην αλλαγή του τρόπου της βιώσιμης κινητικότητας που παρατηρείται στις πόλεις παγκοσμίως, θέτοντας στο επίκεντρο το ποδήλατο.

«Είναι μεγάλη ευκαιρία και για την πόλη μας να εγκαταστήσουμε ποδηλατόδρομο μέσα στον επόμενο χρόνο. Αναμένουμε να γίνει το δίκτυο ποδηλατοδρόμων των 10-15 χλμ, στην Πάτρα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να βγει με ασφάλεια στο δρόμο με το ποδήλατο». Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο Γραμματέας του Ποδηλατικού Ομίλου Βασίλης Διαμαντόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr