background img
banner
banner

Απορρίφθηκε η προσφυγή για τα δίκτυα

ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ‘’ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ’’

Δεν έγινε δεκτή η προσφυγή που κατέθεσε η κοινοπραξία Αθανασόπουλος – Κωνσταντινίδης, κατά της διακήρυξης του έργου των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών Αιγιάλειας, που υλοποιεί η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, έτσι ξεπερνιέται και αυτό εμπόδιο για την εκκίνηση του έργου, που ολοκληρώνει το μεγάλο αποχετευτικό της Αιγιάλειας.

Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, με απόφασή της, απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Κοινοπραξίας, η οποία προσέφυγε για όρο της διακήρυξης που ζητά “οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό να έχουν εκτελέσει αντίστοιχη σύμβαση προϋπολογισμού τουλάχιστον 16 εκ. ευρώ”. Η Αρχή απορρίπτει ότι αυτός ο όρος αποτρέπει τον ανταγωνισμό που επικαλέστηκε η Κοινοπραξία, ανάβοντας “πράσινο” στην ομαλή συνέχιση του διαγωνισμού.

Το Έργο που αφορά τα δίκτυα αποχέτευσης των παραλιακών κοινοτήτων της Αιγιαλειας, έχει προϋπολογισμό 33.740 εκ. ευρω και αποτελεί την τρίτη φάση της κατασκευής του αποχετευτικού της Αιγιάλειας.

Η πρώτη φάση, αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού (10εκ) και Κεντρικός Συλλεκτήριος Αγωγός (26εκ) έχουν ολοκληρωθεί με τα Δίκτυα Αποχέτευσης που θα συνδέουν τις οικίες των Κοινοτήτων με τον Βιολογικό του Αιγίου να έπονται.

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη μετά και την παρέμβαση του ΣΑΤΕ, που δικαιώνει τη διοίκηση της ΔΕΥΑ για τις ενέργειές της, με την απόφαση της ΑΕΠΠ να κρατάει “ζωντανό” τον διαγωνισμό που πλέον παίρνει τον δρόμο της ολοκλήρωσής του, αν βεβαίως δεν προκύψουν πάλι προσφυγές στην πορεία.

Σύμφωνα με το πλάνο και εφόσον ο διαγωνισμός δεν είναι μειοδοτικός, αλλά συμψηφίζει τη σχέση ποιότητας – τιμής (έκπτωση), η επταμελής Επιτροπή Διαγωνισμού (3 ΔΕΥΑ – 1 Δήμος – 1 εκπρόσωπος εργολάβων – 1 Περιφερειακή Ένωση Δήμων – 1 ΤΕΕ), μέσα στον Ιούλιο θα βαθμολογήσει τις εταιρίες με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει η διακήρυξη και εφόσον δεν υπάρχουν εκ νέου προσφυγές επί της βαθμολογίας θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές.

Θυμίζουμε ότι έχουν καταθέσει προσφορές πέντε Τεχνικές Εταιρίες (Μεσόγειος, Intrakat, J&P Αβαξ, Ερέτβο και Θαλής).


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr