background img
banner
banner

Αυξάνονται οι δόσεις του φόρου εισοδήματος, πώς θα πληρωθούν οι εισφορές

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της “Ωρας του Πρωθυπουργού”.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πληρωμή των εισφορών και του φόρου εισοδήματος, ανέφερε.

– Θεσπίζονται ευνοϊκοί όροι για την εξόφληση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών. Οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου, που έχουν ανασταλεί, θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο, που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου. Και, μάλιστα, από το 2021. Στόχος, να ελαφρυνθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

– Αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος. Έτσι, τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώνουν τις φετινές υποχρεώσεις τους σε 8 μηνιαίες αντί των 3 διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντί των 6 μηνιαίων. Και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί των 5. Στόχος και πάλι, να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Συνοπτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι:

  • Η Συν-εργασία ενισχύεται με 200 εκατ. ευρώ και θα επιδοτούνται οι εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων,
  • Οι οφειλές Μαρτίου έως και τον Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλεί θα αποτελέσουν ένα ξεχωριστό σύνολο που θα αποπληρωθεί σε 12 ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου από το 2021,
  • Θα αυξηθούν οι αριθμοί των δόσεων για φόρο εισοδήματος τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα,
  • Όσοι αποπληρώνουν εφάπαξ τις φορολογικές τους υποχρεώσεις θα έχουν έκπτωση 2%.
  • Ο ΕΝΦΙΑ αντί για 5 μηνιαίες δόσεις θα πληρωθεί σε 6 δόσεις, ενώ ο φόρος εισοδήματος θα πληρωθεί σε 8 δόσεις.

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr