background img
banner
banner

Βελτίωση πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Μακελλαριάς

ΑΜΕΣΑ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη βελτίωση της οδού πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων προχώρησαν χθες Δευτέρα 29 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου.

Επίσης παρούσες ήταν, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, γερόντισσα Μαρκέλλα και η αδελφή Συγκλητική. Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας αναλαμβάνει να εκτελέσει το έργο, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί σύντομα. Η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 3 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες διάνοιξης και βελτίωσης βατότητας των οδών πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Μακελλαριάς.

Προς την Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων, θα εκτελεστούν εργασίες και στις δύο οδούς πρόσβασης. Δηλαδή, μέσω της επαρχιακής οδού Χαλανδρίτσας-Καλαβρύτων από τον οικισμό Φλάμπουρα και μέσω της οδού που διέρχεται από τους οικισμούς Ρακίτα και Λαπαναγοί. Ιδιαίτερα, σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πρόσβαση θα συμβάλει στην δασοπυρόσβεση της περιοχής, γιατί με τη διάνοιξή του, η απόσταση από τον ποταμό Σελινούντα μειώνεται σημαντικά.

Αντιπλημμυρικά έργα στον Βουραϊκό

Εξάλλου, στην υπογραφή σύμβασης για το έργο «Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Βουραϊκού και κλάδων ή όμορων χειμάρρων αυτού Π.Ε Αχαΐας» προχώρησε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για έργο 2,5 εκατ ευρώ που στόχο έχει την αποκατάσταση της πλημμυρικής προστασίας, την θωράκιση από πλημμυρικά φαινόμενα και την ομαλή ροή του ποταμού. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων θα γίνουν παρεμβάσεις στις θέσεις Αβριγιάλακας, Λαγκάδα Μαμουσιά και Νιάματα Διακοπτού όπου θα γίνει αποκατάσταση των υφιστάμενων κατεστραμμένων αναχωμάτων, αλλά και κατάντη της σιδηροδρομικής γραμμής και προς την εκβολή στο σημείο Ζαχλωρίτικα, όπου επίσης θα ενισχυθούν τα ημικατεστραμμένα αναχώματα και θα αποκατασταθούν σωστά οι λεκάνες ηρεμίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr