background img
banner
banner

«Βολιδοσκόπηση» ιδιοκτητών για νέα πάρκινγκ

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΩΝ

Η αυξημένη επισκεψιμότητα κόσμου σε παραλίες της Αιγιάλειας, οι πεζοδρομήσεις παραλιακών χωριών, οι νέες ανάγκες που δημιουργεί στο κέντρο η εφαρμογή της απαγόρευσης στάθμευσης στην οδό Μητροπόλεως και οι δρομολογούμενες από τον δήμο πεζοδρομήσεις σε παραλία και ιστορικό κέντρο, δημιουργούν νέες ανάγκες σε στάθμευση. Ο δήμος επεξεργάζεται σχέδιο αντιμετώπισης της έλλειψης πάρκινγκ, ξεκινώντας την υλοποίησή του με τη διαμόρφωση του πάρκινγκ της οδού Παναγιωτοπούλων που επεκτείνει τον υφιστάμενο χώρο της Ανδρονοπούλου.

Ετοιμάζεται το πάρκινγκ Παναγιωτοπούλων – Ανδρονοπούλου

Κάπως έτσι, πρόκειται να εξασφαλιστούν 80 θέσεις πάρκινγκ σε κεντρικό σημείο του Αιγίου, αφού πλέον το συνολικό εμβαδόν του είναι 1.500 τ.μ. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να εξυπηρετεί εντελώς δωρεάν και αποτελεσματικά τις καθημερινές ανάγκες ντόπιων και επισκεπτών καθώς βρίσκεται μια ανάσα από την αγορά και πολύ κοντά σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες.
Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Λεωνίδας Καράμπελας, ΄΄άμεσα πρόκειται ο χώρος να τσιμεντοστρωθεί, να διαγραμμιστεί (ώστε να μην παρκάρουν άναρχα εντός του) και να φωτιστεί, προκειμένου οι δημότες να παρκάρουν ασφαλώς και τις βραδινές – νυχτερινές ώρες΄΄. Ήδη, όπως τόνισε, έχει γίνει η σχετική διαμόρφωση, ο καθαρισμός, γκρεμίστηκαν παλιές μάντρες ωστόσο έμειναν κάποια τοιχία που οριοθετούν τον χώρο και βέβαια έχει εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια αρχαιοτήτων και η σχετική κάλυψη με γεωύφασμα.

΄΄O στόχος της δημοτικής αρχής για κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στις κεντρικές οδούς του Αιγίου συνεχίζεται, με την προσπάθεια εξεύρεσης -προσεχώς- και άλλων ακινήτων με δωρεάν θέσεις πάρκινγκ΄΄, όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Εξετάζονται τρεις με τέσσερις χώροι ακόμη στο κέντρο

Κάπως έτσι, εξετάζονται όλα τα μη αξιοποιημένα οικόπεδα που βρίσκονται στον οικιστικό ιστό του κέντρου, με μία προϋπόθεση: Σύμφωνα με τον κ. Καράμπελα, δεν αρκεί μία έκταση για να δημιουργηθεί πάρκινγκ. Χρειάζεται να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Κατ’ αρχήν να βρίσκεται σε τοποθεσία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του κόσμου. Στη συνέχεια να διαθέτει το απαιτούμενο μέγεθος και σχήμα. Διότι θα πρέπει να προσφέρεται για να κάνουν ελιγμούς με ασφάλεια εντός αυτού ακόμη και οι αρχάριοι οδηγοί. Άρα θα πρέπει να υπολογιστεί και το πώς θα σταθμεύουν τα αυτοκίνητα ώστε να μένει ο απαραίτητος χώρος στη μέση.

Ήδη πάντως εξετάζονται τρεις με τέσσερις χώροι ακόμη ενώ έχουν γίνει και διερευνητικές επαφές με τους ιδιοκτήτες.

Και στην παραλία Αλυκής

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον του δήμου στρέφεται και στην παραλία Αλυκής εκεί όπου το παρκάρισμα επί του δρόμου πολύ συχνά δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα. Στην περίπτωση δε που προχωρήσει η πεζοδρόμηση της οδού, κρίνεται ακόμη πιο επιβεβλημένη η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης. Κυρίως δε, το σκεπτικό του δήμου είναι να δημιουργηθεί μία ζώνη δύο μέτρων πλάτους ώστε να περπατούν οι δημότες χειμώνα καλοκαίρι με ασφάλεια. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει απώλεια μεγάλου αριθμού θέσεων στάθμευσης επί του δρόμου. Έτσι ο δήμος βρίσκεται σε αναζήτηση χώρων έχοντας προσεγγίσει ιδιοκτήτες με ορισμένους ωστόσο να μην είναι σύμφωνοι.

15.000 ευρώ τα μισθώματα για τους υφιστάμενους χώρους

Η δημοτική αρχή παρουσιάζεται διατεθειμένη, στα πλαίσια του εφικτού, να πληρώσει το τίμημα των αλλαγών που δρομολογεί ως προς τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη μισθώνει μεγάλο αριθμό οικοπέδων για πάρκινγκ τόσο στο κέντρο όσο και σε παραλίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους υφιστάμενους χώρους που έχει νοικιάσει και χρησιμοποιούνται ως πάρκινγκ εντελώς δωρεάν, όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας, ο δήμος καταβάλει σε μηνιαία βάση, περί τις 15.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr