background img
banner
banner

Δύο συλλήψεις για υπόθεση απόπειρας αρπαγής ανηλίκου στον Πύργο

Δύο νεαροί άντρες – αδέλφια ηλικίας 23 και 19 ετών υπήκοοι Βουλγαρίας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου για την υπόθεση της απόπειρας αρπαγής ενός 14χρονου μαθητή το μεσημέρι της Πέμπτης στον Πύργο.

«Μας είπε η μαμά σου να σε πάμε σπίτι…»

Την υπόθεση κατήγγειλε ο ίδιος ο μαθητής που εκείνη την ώρα περπατούσε στην οδό Παυσανίου και είδε να τον πλησιάζει ένα μαύρο βαν με δύο νεαρούς άντρες. Ο ένας από τους δύο με σπαστά ελληνικά, φέρεται να του είπε “… μας είπε η μαμά σου να σε πάμε σπίτι”. Τότε το 14χρονο παιδί λειτούργησε ψύχραιμα και φέρεται να τους απάντησε “… ναι δύο λεπτά”, με προφανή σκοπό να κερδίσει χρόνο αντίδρασης.

Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν το φροντιστήριο αγγλικών του, προς το οποίο έτρεξε και μπήκε μέσα. Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους που προσπάθησε να πάρει το παιδί και είχε βγει έξω – σύμφωνα πάντα με τα καταγγελόμενα – ξαναμπήκε στο όχημα και μαζί με τον αδελφό του έφυγαν από το σημείο.

Οι έρευνες στην Αμαλιάδα

Λίγο αργότερα ο 14χρονος μαθητής έδινε κατάθεση στους άνδρες της Ασφάλειας που προσέγγιζαν με πολύ προσοχή την υπόθεση. Άλλα στοιχεία εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπίσουν τους φερόμενους δράστες. Το νήμα των ερευνών τους οδήγησε στην Αμαλιάδα και στα δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε εμπλοκή και δεν παραδέχονται τίποτα. Προσήχθησαν αργά το απόγευμα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και εξετάζονταν για αρκετές ώρες. Μαζί είχαν φέρει οι αστυνομικοί και το μαύρο βαν που επέβαιναν τα δύο αδέρφια.

Ειδικές συμβουλές για ανήλικους

Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

  • Το όνομα του και τη διεύθυνση του.
  • Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.
  • Να καλεί το “100” σε περίπτωση ανάγκης.
  • Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.
  • Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.
  • Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.
  • Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του
  • Να μην δέχεται “δώρα” που προσφέρουν άγνωστοι

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr