background img
banner
banner

Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι… μες τα θερινά τα σινεμά

ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ”

Ο θερινός κινηματογράφος αποτελεί μια αγαπημένη ψυχαγωγία για τους περισσότερους, ακόμη και για όσους δεν είναι φανατικοί σινεφίλ, καθώς τον συνδυάζουν με μια βραδινή καλοκαιρινή έξοδο, ενώ έχει και φανατικούς θαυμαστές, που τον διατηρούν ζωντανό παρά την επέλαση της τεχνολογίας και την πληθώρα επιλογών διασκέδασης.

Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς στην ομορφιά μιας καλοκαιρινής νύχτας με μια ιστορία της 7ης τέχνης να διαδραματίζεται στην οθόνη και όλα αυτά κάτω από τον ξάστερο ουρανό.

Η ιδέα για τη “δημιουργία” ενός προσωρινού θερινού κινηματογράφου σχεδόν στην “καρδιά” της πόλης του Αιγίου έγινε πράξη από τη δημοτική αρχή. Από το προηγούμενο Σάββατο και μέχρι τις 12 Ιουλίου το Υπαίθριο θέατρο “Γεώργιος Παππάς” μετατρέπεται κάθε Σαββατοκύριακο σε θερινό σινεμά και μας δίνει την ευκαιρία να δραπετεύουμε από την καθημερινότητα.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρεμιέρα του Σαββάτου κρίνεται αρκετά ικανοποιητική (περίπου 100 άτομα) και η συνέχεια αναμένεται σαφώς καλύτερη.

“Κάθε αρχή και δύσκολη. Είναι κάτι νέο και χρειάζεται χρόνο για να παγιωθεί και να το μάθει ο πολύς κόσμος” μας είπε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά, αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η προβολή και όταν ακόμη δεν είχε αρχίσει η προσέλευση των θεατών.

Το “παρών” για λίγα λεπτά έδωσε και ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος αποχώρησε λόγω υποχρεώσεων. “Μετά τις 12 Ιουλίου οι προβολές θα συνεχιστούν εκτός Αιγίου και συγκεκριμένα σε Πλάτανο, Παρασκευή και Βαλιμίτικα, ενώ προγραμματίζουμε και δύο προβολές “Drive in” στην παραλία Αιγίου”, συμπλήρωσε η κ. Τσουκαλά.

Η ταινία που επιλέχθηκε για την πρεμιέρα του Σαββάτου ήταν το “Yesterday”, παραγωγής 2019.

Την ταινία προλόγισαν ο Θοδωρής Πανουτσόπουλος και ο Σπύρος Σημάτης από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, και στη συνέχεια οι θεατές, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας, αφέθηκαν στη “μαγεία” και την απόλυτη ελευθερία του έναστρου ουρανού…

Δυο λόγια για την ταινία “Yesterday”

Κωμωδία 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116’

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ με τους: Λίλι Τζέιμς, Κέιτ ΜακΚίνον, Χιμές Πατέλ, Εντ Σίραν.

Ο Τζακ είναι ένας νεαρός μουσικός χωρίς την παραμικρή αναγνώριση. Ύστερα από ένα παράξενο παγκόσμιο μπλακ άουτ κι ένα ατύχημα με το ποδήλατό του όμως ξυπνά σε έναν κόσμο όπου μόνον αυτός γνωρίζει την ύπαρξη και τα τραγούδια των Beatles.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ · ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr