background img
banner
banner

Εκτίμηση της κατάστασης και χάραξη στρατηγικών

ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την πρώτη συνάντηση μετά την καραντίνα και τις καταιγιστικές εξελίξεις στο χώρο της Εκπαίδευσης αποτέλεσε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τηρήθηκαν κατά γράμμα τα μέτρα ασφάλειας με αποστάσεις, αντισηπτικό και απουσία χειραψιών. Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης αναδείχθηκε η Χαρά Μαμωνά ενώ την γραμματεία αποτέλεσαν οι Αθηνά Σκανδάμη και Κώστας Μεσάζος. Παρέστησαν συνολικά 37 μέλη του Συλλόγου.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός από την πρόεδρο της Γ.Σ. και υπεύθυνη Ανατολικής Αιγιάλειας του Δ.Σ. του Συλλόγου, Χαρά Μαμωνά, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Χριστόπουλος. Ο Αιρετός τοποθετήθηκε πάνω στις τελευταίες εξελίξεις και υπεραμύνθηκε υπέρ του σχολείου ΕΑΕΠ (που καταργήθηκε) και της επαναφοράς του υπεύθυνου δασκάλου Ολοημέρου.

Ο ρόλος του Εκπαιδευτικού, το νομοσχέδιο και η δράση του Συλλόγου

Ακολούθησε η τοποθέτηση από την Πρόεδρο του Συλλόγου Αθηνά Σκανδάμη η οποία μίλησε για τη διαχείριση της καραντίνας, τα προβλήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τον ρόλο του Εκπαιδευτικού εν μέσω πανδημίας, τη δράση του Συλλόγου, καθώς και την οργάνωση Συλλαλητηρίου σε συνεργασία με Β΄ ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του Νομοσχεδίου για την Εκπαίδευση κατ΄ άρθρο με εύστοχες επισημάνσεις από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Μεσάζο. Επίσης, τοποθετήθηκαν οι Θανασούλιας Ανδρέας και Σταθούλια Τότα, αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην τηλεκπαίδευση, την αργοπορία των Συντονιστών Ειδικοτήτων για επιμόρφωση και τη σημαντική καθυστέρηση στις Νηπιαγωγούς. Στη συνέλευση τοποθετήθηκαν ακόμη οι Παπακωνσταντίνου Κώστας, Κωσταρίδης Βασίλης, Βασίλης Φάκας, Νικολάου Γαλανή, Παπαθεοδωρόπουλος Γιάννης, Λουίζα Ζέρβα και Σουλάνη Αλέκα (καταγραφή συνθηκών σε σχολεία της Ευρώπης).


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr