background img
banner
banner

Ελάφρυνση των επιχειρήσεων που… χτυπήθηκαν από την πανδημία

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σε στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν από τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, λαμβάνοντας συγκεκριμένες αποφάσεις, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Είχαν προηγηθεί οι σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που αφορούσαν τροποποίηση του τέλους επιβάρυνσης για τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες στον αιγιαλό, καθώς και τα τέλη χρήσεως πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπόν κοινοχρήστων χώρων.

΄΄Ο Δήμος Αιγιαλείας είναι και θα παραμείνει δίπλα σε όλους, στους πολίτες και στις επιχειρήσεις του Δήμου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Επιχειρώντας να ανακουφίσουμε όσους έχουν ανάγκη, από τις πληγές που ανοίγει η πανδημία COVID-19, προχωράμε σε μέτρα στήριξης τους. Είναι αναγκαίο να ξεπεράσουμε την κρίση όλοι μαζί΄΄, επισήμανε ο δήμαρχος.

Αναστολή οφειλών και δόσεων

Ο κ. Καλογερόπουλος εισηγήθηκε για τις επιχειρήσεις που είχε ανασταλεί η λειτουργία τους, καθώς και για τους εργαζόμενους σε επιχείρηση που τελούσε υπό καθεστώς αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, εφόσον η σύμβαση του εργαζομένου είχε ανασταλεί για το συγκεκριμένο λόγο, σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για το χρονικό διάστημα της αναστολής, τα εξής: Αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και μη επιβολή προσαυξήσεων με προϋπόθεση την εξόφληση τους σε χρονικό διάστημα δυο μηνών από την άρση της αναστολής λειτουργίας. Αναστολή καταβολής δόσεων βεβαιωμένων οφειλών που τελούν υπό ρύθμιση, μη επιβολή προσαυξήσεων στις δόσεις αυτές και μεταφορά τους για αποπληρωμή σε συνέχεια της τελευταίας δόσης των εν ισχύ ρυθμίσεων. Διατήρηση σε ισχύ των ρυθμίσεων που αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων για τους ανωτέρω λόγους και συνεχίζεται εμπρόθεσμα η αποπληρωμή των δόσεων όταν εκλείψουν οι λόγοι αναστολής της καταβολής.

Η χρήση αιγιαλού και παραλίας

Επίσης, το Σώμα προχώρησε σε τροποποιητική απόφαση σε ό,τι αφορά το τέλος παραχώρησης της χρήσης αιγιαλού, όπως ήδη είχε εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Συγκεκριμένα, για τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες για το 2021 η επιβάρυνση 9 ευρώ/τ.μ. Αντίθετα, για το 2021 και το 2022 θα είναι 14,30 ευρώ/τ.μ. για τραπεζοκαθίσματα και 4,80 ευρώ/τ.μ. για ξαπλώστρες. Επίσης, αποφασίστηκε τροποποίηση και ως προς τον καθορισμό των τελών χρήσεως πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων στα Διοικητικά όρια του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2020», κάτι που έχει ψηφιστεί και από την Οικονομική Επιτροπή.

Τα τραπεζοκαθίσματα

Έως 31.12.2020, με απόφαση της αρμόδιας για τη διαχείριση χρήσης κοινοχρήστου χώρου υπηρεσίας του οικείου δήμου, δύναται να παραχωρείται ατελώς, πέραν του αναλογούντος και προβλεπομένου στην άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου, πρόσθετος κοινόχρηστος χώρος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ο οποίος μπορεί να εκτείνεται σε συνεχόμενο ή μη της υφιστάμενης παραχώρησης κοινόχρηστο χώρο, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται δικαιώματα έτερων δικαιουμένων της χρήσης αυτού. Ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης ή να είναι ικανός για την ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων που προβλέπονται στην ήδη κατεχόμενη άδεια χρήσης, και πάντως όχι τριπλάσιος από την αρχική παραχώρηση.

Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πρόσθετου χώρου, με απόφαση της οικείας οικονομικής επιτροπής επέρχεται μείωση των τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων και πάντως όχι άνω του πενήντα τοις εκατό (50%). Επίσης, επέρχεται απαλλαγή του αναλογούντος τέλους χρήσεως πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων στα Διοικητικά όρια του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2020 για το χρονικό διάστημα 5 μηνών και την καταβολή του εναπομείναντος αναλογούντος τέλους για το χρονικό διάστημα 7 μηνών. Σε περίπτωση που έχει καταβληθεί το αντίστοιχο τέλος για το χρονικό διάστημα της απαλλαγής θα συμψηφίζεται με μελλοντικές απαιτήσεις τελών».


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr