background img
banner
banner

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Μέχρι και αύριο, Τετάρτη θα πρέπει να ολοκληρωθεί η καταβολή της αποζημίωσης ειδικούς σκοπούν των 534 ευρώ στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.

Γι αυτή την κατηγορία των εργαζομένων, που θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 534 ευρώ, οι προκαθορισμένες ημερομηνίες πληρωμής είναι 5 Ιουνίου – 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΠΣ Εργάνη, σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις-εργοδότες που υπάγονται στις κατηγορίες «κλειστές με κρατική εντολή όλο τον Μάιο» ή «επαναλειτουργούσες» ή «πληττόμενες βάσει ΚΑΔ» δεν υπέβαλαν υπεύθυνες δηλώσεις εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών για παράταση αναστολών δύνανται να τις υποβάλλουν έως και 10 Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση οι εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την υπεύθυνη δήλωσή τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζόμενούς τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

Οι εν λόγω εργαζόμενοι θα λάβουν την αποζημίωση έως και τα 534 ευρώ από αύριο Τετάρτη ως και την Παρασκευή 12 Ιουνίου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr