background img
banner
banner

Επανέρχεται στο ζήτημα των αφορισμών ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

ΤΟΝΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

«Δεν είναι θέμα αξιοπρέπειας, όπως εύκολα κάποιος θα μπορούσε να σκεφθεί. Είναι ζήτημα αλλοιώσεως της Ορθοδόξου Διδασκαλίας. Η αλήθεια του Χριστού και η Διδαχή των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας δεν πρέπει να μολύνονται με γνώμες ή και γνωμοδοτήσεις κάποιων προσωπικοτήτων, δηλαδή κοινωνικά ισχυρών προσώπων τα οποία θέλουν να αρέσουν στους ισχυρούς της ημέρας!».

Τα παραπάνω αναφέρει ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος στο προσωπικό του μπλογκ, επανερχόμενος στο ζήτημα του αφορισμού του πρωθυπουργού και των δύο υπουργών αλλά και στους σχολιασμούς που ακολούθησαν, ακόμη και από ανθρώπους της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, τονίζει: ΄΄Έτσι, λοιπόν, έπειτα από την αμαρτωλού περιεχομένου, δαιμονικής δε εμπνεύσεως, Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, κατά την οποίαν ο επιβληθείς Αφορισμός είναι “ανυπόστατος και ανίσχυρος “ με μεγάλη έκπληξη αναγνώσαμε ένα σχετικό άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου (της Κρήτης) κ.κ. Ανδρέα, ο Οποίος τυγχάνει και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με τίτλο: “Επισκόπηση: Μεταξύ Κορωνοϊού καί Αφορισμού”. Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε στη Romfea.gr την 25ην Μαΐου, έπειτα δε και στην Εφημερίδα “ΚΙΒΩΤΟΣ” της 4ης ‘Ιουνίου, (σελ. 30-31), το περιεχόμενο του οποίου όχι απλώς μας εξέπληξε, αλλά και βαθύτατα μας πλήγωσε! Έτσι, λοιπόν, η μάχη συνεχίζεται! “Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν”, καθώς λέγει και η λαϊκή παροιμία! Με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να χωνέψουμε τα υβριστικά και ανάδελφα, τα δαιμονικά, λόγια του Σεβασμιώτατου, ο Οποίος γράφει: “Η χάρις του Παρακλήτου δεν έχει σχέση με τα στεγανά ιδεολογικών σκοπιμοτήτων ή αγκυλώσεων. Άλλωστε τα δύο αυτά συνδέονται. Ο δε Νυμφίος της Εκκλησίας Χριστός τραυματίζεται βαθύτατα, όταν Τον εγκλωβίζουμε σε απνευμάτιστες ιδεοληψίες”!΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Σεβόμενος τον εαυτό μου ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ να αφήσω αναπάντητη μια τόσο μεγάλη ύβρη! Ο Σεβασμιώτατος και εν Χριστώ Αδελφός μου κ. Ανδρέας με κατηγορεί δημοσίως, ότι “ετραυμάτισα τον Χριστόν, τον Νυμφίον της Εκκλησίας”! Επειδή, λοιπόν, “πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται” απάντησα στον Σεβασμιώτατο υβριστή μου με μια σκληρή, δυστυχώς πολύ σκληρή, επιστολή΄΄ (κοινοποιεί το περιεχόμενό της).

Καταλήγει δε ως εξής: ΄΄Τέλος, από τον Σεβ. Μητροπολίτην Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέαν ζητώ να σέβεται τους Αδελφούς και Συλλειτουργούς του και μάλιστα τους ¨προβεβηκότας εις ηλικίαν”και αναλώσαντας τη ζωή τους στη Διακονία του Ευαγγελίου και του φρικτού Θυσιαστηρίου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr