background img
banner
banner

Ζητείται επαναπρόσληψη των 35 δασεργατών στο Δασαρχείο Αιγίου

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Την αναγκαιότητα επαναπρόσληψής τους στο Δασαρχείο Αιγίου καθώς πέρα από την προσωπική τους ανάγκη για εργασία, οι ανάγκες είναι της Υπηρεσίας τεράστιες, επισημαίνουν οι δασεργάτες που είχαν προσφέρει τις υπηρεσίες τους μέσω του Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ. Μάλιστα, κοινοποιούν το περιεχόμενο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργαζομένων Ελληνικής Πυροπροστασίας Δασών «ΕΛ.ΠΥ.ΔΑ.» στο οποίο ζητείται η επαναφορά τους στην υπηρεσία για τις ανάγκες της αντιπυρικής προστασίας 2020.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΠΥ.Δ.Α., ΄΄οι κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν το απερχόμενο χειμώνα και η ανομβρία που επικρατεί είναι η πρώτη και η μέγιστη απειλή για το φετινό καλοκαίρι.

Η πυροπροστασία της χώρας αυτή την στιγμή στο κομμάτι της πρόληψης κρίνεται επιβεβλημένη και πρέπει η πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για τη σωστή προετοιμασία των δασών για το καλοκαίρι. Κάθε καθυστέρηση επαναφοράς των ήδη εκπαιδευμένων συναδέλφων μας του προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα πυροπροστασίας είναι ένα βήμα πιο κοντά στη στέρηση της χώρας από πολύτιμη δασική έκταση΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄οι μεμονωμένες προσλήψεις από τον εκάστοτε δήμο δεν καλύπτουν ουσιαστικά το πρόβλημα καθώς απαιτείται ειδικευμένη εργασία στο δάσος κάτι το οποίο μας καθιστά ως τους μοναδικούς στο είδος για την εκτέλεση τέτοιου είδους εργασιών΄΄.

Οι προτάσεις του Συλλόγου

Προτείνουν τη λήψη άμεσων μέτρων ως εξής:

1. Επαναφορά των ειδικευμένων εργαζόμενων του προγράμματος Δασοπροστασίας – Πυροπροστασίας Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην ενεργό δράση για την άμεση ανάληψη δράσης στο πεδίο.

2. Αξιοποίηση των ιδίων επικουρικά και ως πυρασφάλεια αφού ήδη κατά τη διάρκεια της εργασίας τους θα έχουν ελαχιστοποιήσει στο μέγιστο την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.

Καταλήγοντας, τονίζει ο Σύλλογος: ΄΄Ευελπιστούμε πως θα έχουμε και την στήριξή σας στις προσπάθειές μας για την ενίσχυση της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης με αξιόμαχο στελεχειακό δυναμικό πρόληψης!΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι οι 35 δασεργάτες της περιοχής, κατά κοινή ομολογία, αποτέλεσαν τους αφανείς «ήρωες» που κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξουν εντελώς την εικόνα των δασών και των δασικών περιοχών της Αιγιάλειας, καθαρίζοντας δρόμους, κάνοντας διανοίξεις για να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα κατά την αντιπυρική περίοδο και προχωρώντας σε παρεμβάσεις που είχαν γίνει την τελευταία φορά πριν από 25 χρόνια (όταν ακόμη η δασοπυρόσβεση ήταν αρμοδιότητα του Δασαρχείου και όχι της Πυροσβεστικής), ενώ οι υπηρεσίες τους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες, ειδικά το φετινό καλοκαίρι…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr