background img
banner
banner

Ζητούνται διευκρινίσεις για το πρόγραμμα δανείων ΤΕΠΙΧ 2

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στο πρόγραμμα που αφορά τα δάνεια ΤΕΠΙΧ 2 και τα οποία απευθύνονται σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας και έχουν επιλέξιμο ΚΑΔ, αναφέρεται σε επιστολή του προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας.

Όπως τονίζει, ΄΄από την λειτουργία αυτού του προγράμματος, προκύπτουν ερωτήματα, που δεν έχουν διευκρινισθεί από τις σχετικές ανακοινώσεις, με αποτέλεσμα τα μέλη μας- επιχειρήσεις, να μην έχουν σαφή εικόνα, όσον αφορά τις επιπτώσεις που θα έχουν σχετικά με την διαχείριση του προσωπικού τους. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην περίπτωση που επιχείρηση έχει λάβει αυτό το δάνειο, με την επιδότηση του επιτοκίου για τα πρώτα δύο χρόνια και παράλληλα έχει αναλάβει δέσμευση για την διατήρηση του προσωπικού για το ίδιο διάστημα (δύο χρόνια)΄΄. ΄΄Στα πλαίσια αυτά΄΄, τονίζει ο κ. Μαρλαφέκας, ΄΄προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα, στην περίπτωση που επανεμφανισθεί η πανδημία, με αποτέλεσμα να προκύψουν και πάλι σοβαρά προβλήματα στην αγορά ανεξάρτητα αν επιβληθεί lockdown ή όχι και υποχρεωθούν οι επιχειρήσεις σε μείωση προσωπικού.

1. Αν επιστραφεί το σύνολο του δανείου πριν την μείωση του προσωπικού και πριν την διετία, θα υπάρχει κάποια ποινή;

2. Αν μειωθεί το προσωπικό με καταγγελία ή με οικειοθελή αποχώρηση, πριν την διετία, τότε τι επιπτώσεις θα έχει η επιχείρηση;

3. Αν το προσωπικό μπει σε ευέλικτες μορφές εργασίας (εκ περιτροπής), πριν την διετία, τότε τι επιπτώσεις θα έχει η επιχείρηση;

4. Και τέλος, ενδιαφέρει πολύ να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις – δανειολήπτες αν σε αυτές τις περιπτώσεις, θα καταβάλουν τους τόκους με επιτόκιο max 8%, από την έναρξη του δανείου αναδρομικά η από την μείωση του προσωπικού και μετά΄΄.

΄΄Όπως, είναι αντιληπτό, τα ερωτήματα είναι σοβαρά και αφορούν το σύνολο των δανειοληπτών, ως εκ τούτου, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επί των ανωτέρω, το συντομότερο δυνατόν΄΄, καταλήγει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr