background img
banner
banner

Ζητούνται καλάθια ρίψης απορριμμάτων στον Λόγγο

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ -ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Αυξημένες ανάγκες σε καθαριότητα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η κοινότητα Λόγγου δεδομένου του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που δέχεται σε καθημερινή βάση, με την παραλία να ευνοείται από τους ανέμους και να «βουλιάζει» κυριολεκτικά από κόσμο. Κάτοικοι και συμβούλιο τοπικής κοινότητας ωστόσο εκφράζουν παράπονα προς τη δημοτική αρχή για την έλλειψη καλαθιών απορριμμάτων, γεγονός που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, έχει ως αποτέλεσμα να μην φαίνεται ποτέ καθαρό το χωριό τους.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημήτρης Μητρόπουλος, ΄΄έχουμε ζητήσει επανειλημμένως καλάθια για να τοποθετηθούν στην πλατεία και στον δρόμο για την παραλία που χρησιμοποιούνται από πολύ κόσμο, ωστόσο το αίτημά μας δεν έχει ικανοποιηθεί. Η αδράνεια αυτή από πλευράς δήμου έχει ως αποτέλεσμα η πλατεία και οι δρόμοι σποραδικά να έχουν χαρτιά, μπουκάλια και άλλα απορρίμματα. Αποδεχόμαστε το γεγονός ότι η ρίψη σκουπιδιών στον δρόμο είναι μία απαράδεκτη συνήθεια ωστόσο η κατάσταση επιδεινώνεται από τη στιγμή που δεν υπάρχουν καλάθια. Άρα αν κάποιος ξεκινήσει από την πλατεία π.χ. με μία τυρόπιτα θα πρέπει να φτάσει ως την παραλία για να βρει καλάθι να ρίξει το χαρτί΄΄.

Η παγία δεν φτάνει για να καλύψει αυτές τις ανάγκες

΄΄Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε στα πλαίσια όμως των αρμοδιοτήτων μας. Η οικονομική κατάσταση της κοινότητας δεν μας επιτρέπει να καλύψουμε και τις αρμοδιότητες του δήμου. Προσωπικά έλαβα την παγία στις 3 Ιουνίου και ήταν τα πρώτα χρήματα που έλαβα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι ύψους 1.600 ευρώ (2.000 μαζί με ΦΠΑ) όμως πρόκειται για χρήματα που θα καλύψουν έργα και παρεμβάσεις που έχουν ήδη εκτελεστεί όλο αυτό το διάστημα.

Μάλιστα, προτίθεμαι να προσκομίσω τα σχετικά τιμολόγια εντός των ημερών΄΄, σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος της κοινότητας, επισημαίνοντας πως βάσει του νόμου του άρθρου 84 παρ.1δ του Καλλικράτη, ο δήμος έχει την αρμοδιότητα της καθαριότητας, της ύδρευσης και της άρδευσης και η κοινότητα λειτουργεί σε συνεργασία με τον δήμο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου ωστόσο, ο δήμος δεν στέλνει υπαλλήλους καθαριότητας να σκουπίσουν τους δρόμους και βέβαια δεν διαθέτει τα καλάθια που έχουν ζητηθεί.

΄΄Αλήθεια, στο Αίγιο γιατί δεν αναθέτουν στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας να αδειάζει τα καλάθια και το αναλαμβάνει η Καθαριότητα, ενώ από τα χωριά περιμένουν το αντίθετο;
Γιατί στο Αίγιο υπάρχουν τόσα καλαθάκια και σε μία περιοχή όπως ο Λόγγος έχουν τοποθετηθεί ελάχιστα; Γιατί σε άλλες περιοχές καθαρίζουν συχνά και στο δικό μας χωριό έγινε μόνο ένας καθαρισμός από την υδροφόρα την Μεγάλη Τετάρτη και έκτοτε τίποτα; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο πρόεδρος.

Καραΐσκος: Εξαφανίζονται καλάθια και καίγονται κάδοι…

Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος ξεκαθάρισε πως ΄΄είναι σαφές ότι η καθαριότητα είναι θέμα του δήμου τονίζοντας ότι ο Λόγγος είναι από τις πιο ευεργετημένες κοινότητες της περιοχής καθώς, λόγω επισκεψιμότητας, έχει δοθεί έμφαση για την καθαριότητά του΄΄. Υπογράμμισε το γεγονός ότι η αποκομιδή πραγματοποιείται κανονικά, κάνοντας μάλιστα γνωστό πως σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες της παραλίας έχουν τοποθετηθεί επιπλέον «καδάκια» (μικροί κάδοι), ώστε να υποστηριχθεί η καθαριότητα κυρίως τα Σαββατοκύριακα που γεμίζει από κόσμο, με τους καταστηματάρχες να αναλαμβάνουν να αλλάξουν τις σακούλες.

΄΄Δυστυχώς, ο δήμος μας δεν έχει τη δυνατότητα να στέλνει υπαλλήλους και να σκουπίζουν σε καθημερινή βάση τους δρόμους και στα χωριά και τις συνοικίες. Ωστόσο για τον Λόγγο υπήρξε μέριμνα, αφού για πρώτη φορά πριν από λίγο καιρό πλύθηκαν και απολυμάνθηκαν οι δρόμοι, ενώ θα υπάρξει ανάλογη μέριμνα και μελλοντικά΄΄, πρόσθεσε ο κ. Καραΐσκος, επισημαίνοντας πως υπήρχε επαρκής αριθμός καλαθιών στους δρόμους για τα απορρίμματα τα οποία ωστόσο περιέργως έχουν εξαφανιστεί…

Ζήτησε παράλληλα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση από τους κατοίκους, αναφερόμενος και στο γεγονός ότι υπάρχουν απώλειες κάδων, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι την Τετάρτη το βράδυ κάποιοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν κάδους στην είσοδο του Λόγγου…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr