background img
banner
banner

Η άρδευση είναι η κορυφή του παγόβουνου

“ΠΟΛΕΜΟΣ” ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΓΟΥΤΟΥ  – ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ

Στην αντεπίθεση πέρασαν χθες Τρίτη 9/6 η μείζονα μειοψηφία του Χρήστου Γούτου και η ελάσσονα του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου, μετά την επίθεση που δέχτηκαν από το δήμαρχο με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριο που “άναψε πράσινο” στη ΔΕΥΑ να προχωρήσει τη σύμβαση με τον μειοδότη για τη διαχείριση της άρδευσης.

Απαντούν με σκληρές ανακοινώσεις στον Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος τους κάλεσε “να ζητήσουν συγνώμη και να αναγνωρίσουν ότι έκαναν λανθασμένες κρίσεις”, σχετικά με την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου να ζητήσει διευκρινήσεις για τον διαγωνισμό στη διαχείριση της άρδευσης.

Γούτος:«Ο κ. Καλογερόπουλος αυτοδιαψεύδεται και πανηγυρίζει»

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο», με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τη νέα θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με το διαγωνισμό μεταβίβασης των Υπηρεσιών της Άρδευσης από τη ΔΕΥΑ Αιγιάλειας σε Ιδιώτη, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Καλογερόπουλος φάσκει και αντιφάσκει και για μία ακόμα φορά αυτοδιαψεύδεται. Επιχαίρει τώρα για μία εξέλιξη, την οποία όταν ως αντιπολίτευση καταγγείλαμε, μας έλεγε ότι ήταν «ψέμα»! Τώρα που ο ίδιος διόρθωσε τα κενά και τα λάθη του την αναγνωρίζει ως υπαρκτή! Τι άλλο θα δούμε απ τον κ. Καλογερόπουλο΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Μας ζητά, ούτε λίγο – ούτε πολύ, να του ζητήσουμε και συγγνώμη, γιατί έστω και δύσκολα κατάφερε να χαρατσώσει τους αγρότες μας. Κριτές του είναι αυτοί και οι δεκάδες κοινοτάρχες, τον αγώνα των οποίων, για πιο φθηνό νερό, στηρίζουμε. Στήριξη και συνεργασία, δηλαδή «συνεργούς στο έγκλημα» της Άρδευσης, μην ψάχνει σε εμάς, όταν παρανόμως, παρατύπως και με πολιτικό εγωκεντρισμό άφησε σκόπιμα εκτός Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΥΑΑ, παρότι η μεγαλύτερη Δημοτική Παράταξη της Αιγιάλειας. Πανηγυρίζει ο κ. Καλογερόπουλος ενώ ξέρει πως και στην Άρδευση ακολούθησε βιαστικά και επιπόλαια… μία «πολιτική για τα πανηγύρια»!΄΄.

Παπακωνσταντινοπουλος: Για ποιό θέμα πανηγυρίζει η δημοτική αρχή ;

Με τη σειρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΜΠΡΟΣΤΑ” Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, ρωτά μεταξύ άλλων: “Όταν το σύνολο των δήμων της χώρας διαχειρίζεται αυτό το αγαθό με τιμές 4,5-8 ευρώ το στρέμμα κατά μέσο όρο και η δημοτική αρχή το μεταφέρει στην δημοτική επιχείρηση με το αιτιολογικό της ανικανότητας να το διαχειριστεί η ίδια, με τιμές 14 και 20 ευρώ συν ΦΠΑ το στρέμμα, που θα πολλαπλασιαστούν όταν θα μπουν υδρόμετρα;

Μήπως για την νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία αναιρεί την πρώτη απόφαση χωρίς καμία αιτιολόγηση;

Έπαψε να ισχύει αυτό που το ίδιο Ελεγκτικό Συνέδριο υποστήριζε ότι: «Είναι αδικαιολόγητη η οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΑ, αφού οι εργασίες εμπίπτουν στα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων της και δεν επιτρέπεται να ανατίθεται σε τρίτους»;

Σε τελική ανάλυση η δημοτική αρχή ανέθεσε την άρδευση στην ΔΕΥΑ δηλαδή πάλι σε εργολάβους όπως πρίν.Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι τα τιμολόγια τώρα εκτινάσσονται στο 500% και η δημοτική αρχή καμαρώνει.

Όμως η δοκιμαζόμενη αγροτιά δεν παραιτείται απο τον αγώνα για την δικαίωσή της .Ας απαντήσει η δημοτική αρχή με στοιχεία πόσοι αγρότες έχουν υπογράψει σύμβαση .Δεν αποδέχονται οι αγρότες ούτε τον αρδευτικό κανονισμό και την διαταραχή του κύκλου άρδευσης. Οργανώνονται και προχωρούν σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ,ενώ ένας σεβαστός αριθμός στρέφεται στην ίδρυση ΤΟΕΒ για να διαχειριστούν το νερό με λιγότερο κόστος και να επιβιώσουν.”

Το θέμα της άρδευσης αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, ανάμεσα στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση, με τις έξι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου της Αιγιάλειας να είναι μοιρασμένες, με τον δήμαρχο να διαθέτει μία συμπαγή πλειοψηφία 17 συμβούλων σε σύνολο 33.

Οι προσπάθειες του δημάρχου να πετύχει κάποιας μορφής συναίνεση στα μείζονα ζητήματα με Γούτο και Παπακωνσταντινόπουλο, δε φαίνεται ότι βρίσκουν ανταπόκριση, αντίθετα η σκληρή στάση της μειοψηφίας απέναντι στη δημοτική αρχή θυμίζει προεκλογική περίοδο, η οποία όπως φαίνεται συνεχίζεται ακάθεκτη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr