background img
banner
banner

Θέσεις για ΑμεΑ, στάση και στάθμευση στη Μητροπόλεως

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Τροποποιήσεις των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αποφάσισε στην χθεσινή συνεδρίαση του το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με την οδό Μητροπόλεως εκεί όπου θα ισχύσουν κάποιες διαφοροποιήσεις στις απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης που έχουν αποφασιστεί και είχαν ως αποτέλεσμα να τοποθετηθούν τα κολωνάκια κατά μήκος της οδού.

Συγκεκριμένα, εξακολουθεί να υφίσταται η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην Μητροπόλεως πλην όμως διατηρούνται οι θέσεις ΑμεΑ που έχουν χορηγηθεί σε αιτούντες πολίτες καθώς και η μία γενική θέση για άτομα με αναπηρίες, απέναντι από τον ΟΤΕ. Επίσης, διατηρούνται οι πέντε θέσεις για φόρτωση και εκφόρτωση εμπορευμάτων, από την οδό Παναγιωτοπούλων μέχρι την οδό Π. Χαραλάμπους. Μάλιστα μία εξ αυτών θα είναι ακριβώς πάνω από το αρχοντικό Παναγιωτόπουλου για να εξυπηρετούνται καταστήματα με μεγάλα εμπορεύματα. Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο πρόεδρος του συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Γκιώνης ανέφερε πως οι αποφάσεις ελήφθησαν ώστε να εξυπηρετούνται τα καταστήματα και ο ανεφοδιασμός της αγοράς. Επίσης, έκανε γνωστό πως μία ακόμη διαφοροποίηση που αποφασίστηκε και δεν είχε διευκρινιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, είναι ότι έχουν δικαίωμα τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων και τα καταστήματα που βρίσκονται απέναντι από τα κολωνάκια, αξιοποιώντας μάλιστα τον χώρο εκατέρωθεν.

Καμία αλλαγή στην Κλ. Οικονόμου

Επίσης, αποφασίστηκε ότι θα διέρχονται την οδό Μητροπόλεως όλα τα οχήματα πλην αυτών με φορτίων 3,5 τόνων και πάνω, όπως ισχύει και στην Κλ. Οικονόμου. Μάλιστα, ο πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η απόφαση για την Κλ. Οικονόμου δεν αφορούσε την τοποθέτηση κολωνακίων από τη Βάλφουρ ως τη Μητροπόλεως στις εσοχές και κακώς δόθηκε τέτοια εντύπωση.
Στις διαφοροποιήσεις αυτές ως προς τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τους εννέα παριστάμενους, οι έξι σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, οι Τάκης Ρέλλας και Διονύσης Λουκόπουλος «παρών» και ο Νίκος Τρίψας «λευκό».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr