background img
banner
banner

Καθαρισμός σε οικισμούς Ρομά στην Δ.Ε. Συμπολιτείας

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Σε ολικό καθαρισμό και απολύμανση σε δύο καταυλισμούς Ρομά στην Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας προχώρησε την Παρασκευή η Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Αιγιαλείας, γεμίζοντας… πολλά φορτηγά από άχρηστα αντικείμενα. Μάλιστα το επόμενο διάστημα ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλους οικισμούς.

Σε πρώτη φάση, πραγματοποιήθηκε βιολογικός καθαρισμός στους καταυλισμούς της Ροδοδάφνης στον Αγ. Κωνσταντίνο και σε αυτόν πίσω από το πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας.
΄΄Με σκοπό να βελτιώσουμε τις συνθήκες στους καταυλισμούς, προχωρήσαμε σε καθαρισμό που περιελάμβανε κόψιμο και απομάκρυνση χόρτων που είχαν να κοπούν χρόνια και καθαρισμό από άχρηστα αντικείμενα που είχαν συσσωρευτεί, κάποια από τα οποία μεγάλου όγκου, όπως παλιές ηλεκτρικές συσκευές ή σκελετοί αυτοκινήτων. Η κατάσταση αυτή εγκυμονούσε κινδύνους και για την πρόκληση πυρκαγιάς΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος.

Τόνισε επίσης πως δόθηκε μεγάλη βαρύτητα σε αυτό τον τομέα ενώ ανάλογη επιχείρηση είχε χρόνια να πραγματοποιηθεί. Έμφαση υπήρξε αφενός για να καθαριστούν οι εν λόγω περιοχές για λειτουργικούς και καλλωπιστικούς λόγους αλλά και για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων με πιθανό και ένα ενδεχόμενο νέο κύκλο πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι των καταυλισμών είχαν ήδη ενημερωθεί από την υπηρεσία του δήμου γνωρίζοντας για τις παρεμβάσεις που θα γίνονταν. Επίσης, στις προθέσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας είναι και το πλύσιμο των δρόμων γύρω από τους καταυλισμούς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr