background img
banner
banner

‘‘Κινηματογραφική Λέσχη’’ και το καλοκαίρι | ΦΩΤΟ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ” ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, υποδέχθηκε το φετινό καλοκαίρι, διοργανώνοντας- με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου – κινηματογραφικές προβολές στον χώρο του υπαίθριου θεάτρου “Γεώργιος Παππάς”, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου και έως τις 12 Ιουλίου. Κάθε Σαββατοκύριακο στις 21:30 το υπαίθριο θέατρο Γεώργιος Παππάς μετατρέπεται σε θερινό κινηματόγραφο με γενική είσοδο 3 ευρώ και ταινίες για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Με αφορμή τη σταθερή παραγωγική συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, που ξεκίνησε το 2016, είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την αξιόλογη προσπάθεια των ανθρώπων της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου που επανιδρύθηκε το 2016. Ένας πυρήνας νέων ανθρώπων, με ιδιαίτερη διάθεση για δημιουργικές δράσεις γύρω από το χώρο του κινηματογράφου, ανέλαβε την πρωτοβουλία επανασύστασης, δέκα χρόνια μετά την τελευταία προβολή με την παλιά της μορφή (2006). Η επανίδρυση της Κινηματογραφικής Λέσχης λοιπόν, πραγματοποιήθηκε το 2016 από μια παρέα νέων ανθρώπων της Αιγιάλειας με κίνητρο την αγάπη για τον κινηματογράφο και την δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας που θα αλληλεπιδρά με αφορμή το σινεμά.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου είναι ένα Πολιτιστικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που έχει 270 εγγεγραμμένα μέλη και το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από:
Πρόεδρος: Θεόδωρος Πανουτσόπουλος, Αντιπρόεδρος: Χρήστος Φραντζής, Γραμματέας: Χρήστος Μεντζελόπουλος, Ταμίας: Σπυρίδων Σημάτης, Μέλος: Βασίλειος Ψαρράς, Αναπληρωματικά μέλη με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες: Βασίλειος Μεντζελόπουλος, Βασίλειος Πανάγος.

H εγγραφή και η συνδρομή (1 έτος) στοιχίζει 30€ και 20€ για ανέργους, φοιτητές και πολύτεκνους. Τα μέλη έχουν δωρεάν είσοδο για τις προβολές ενώ για τα μη μέλη ή είσοδος είναι 4€ και 3€(μειωμένο).

Ταινίες βραβευμένες σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο

Ο σκοπός επανίδρυσης της λέσχης, είναι η δημιουργία μιας ενεργούς κινηματογραφικής κοινότητας στην πόλη του Αιγίου. Το ετήσιο πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει τουλάχιστον 15 ταινίες που είναι στην πλειοψηφία τους βραβευμένες και έχουν διακριθεί σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο, τα τελευταία χρόνια. Παρά το υψηλό κόστος προμήθειας των ταινιών και τα έξοδα χρήσης, η τιμολογιακή πολιτική που αποφασίστηκε, είναι από τις χαμηλότερες στην Ελλάδα και η είσοδος είναι δωρεάν για τα μέλη, αφού εγγραφούν. Στόχος είναι η συμμετοχή μεγάλης μερίδας των πολιτών και των φοιτητών της πόλης γι’ αυτό και επιλέχθηκε χαμηλό κόστος για να είναι ανοιχτή η πρόσβαση στην ευρύτερη πλειοψηφία, καθώς και ειδικές τιμές για φοιτητές – ανέργους.

Προβολές αλλά και πολλαπλές δράσεις

Μέσα στα σχέδια της κινηματογραφικής λέσχης εκτός των προβολών, είναι η πραγματοποίηση σεμιναρίων, ομιλιών, εργαστηρίων και λοιπών δράσεων με άξονα την τέχνη του κινηματογράφου, από πετυχημένους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς. Το σύνολο των ιδρυτικών μελών της λέσχης απαρτίζεται από άτομα ηλικίας 23-35 ετών, ενώ αξίζει να τονισθεί ότι αρωγός και ένθερμος υποστηρικτής της Κινηματογραφικής Λέσχης είναι η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ και η πρόεδρός της Μαρία Τσουκαλά.

Πως γίνεται όμως η επιλογή των ταινιών, από που προμηθεύονται και πόσες ημέρες διαρκεί συνήθως κάθε προβολή στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ;

“Η χειμερινή κινηματογραφική σεζόν φιλοξενείται στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» και ξεκινάει συνήθως αρχές Νοεμβρίου έως και τον Απρίλιο. Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 21:30. Η επιλογή των ταινιών γίνεται από το Δ.Σ. και τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ανοιχτές ψηφοφορίες και βέβαια πάντοτε είναι ευπρόσδεκτες προτάσεις. Κάθε χειμερινή σεζόν περιλαμβάνει 15-20 ταινίες, η προμήθεια των οποίων γίνεται από τις εταιρίες διανομής στις οποίες πληρώνονται τα δικαιώματα κάθε προβολής. Μετά το τέλος κάθε σεζόν η Κινηματογραφική Λέσχη πραγματοποιεί αφιερώματα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με δωρεάν είσοδο για όλους. Ενώ πρέπει να σημειωθεί πως οι ταινίες που επιλέγονται είναι κατά βάση ποιοτικές βραβευμένες ταινίες από φεστιβάλ απ’ όλο τον κόσμο καθώς και ελληνικές ταινίες με συχνή την παρουσία δημιουργών στις προβολές”, μας ενημερώνει ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Θεόδωρος Πανουτσόπουλος.

Κύριε Πανουτσόπουλε πως προέκυψε και πότε, η συνεργασία των ανθρώπων της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου με τη ΔΗΚΕΠΑ;

“Η κινηματογραφική λέσχη Αιγίου από την πρώτη στιγμή της επανίδρυσής το 2016, βρήκε «ευήκοα ώτα» και υποστήριξη από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και έτσι υπάρχει μια σταθερή παραγωγική συνεργασία έως και σήμερα. Από την πρώτη χρονιά επαναλειτουργίας της λέσχης ξεκίνησε το Θairος Film Festival που κάθε χρόνο μετατρέπει τα πανέμορφα παραλιακά και ορεινά τοπία της Αιγιάλειας σε υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες. Οι υπαίθριες προβολές που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται στο χώρο του θεάτρου «Γεώργιος Παππάς» ήταν μια πρωτοβουλία της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κας Μαρίας Τσουκαλά και έχει και την υποστήριξη της κινηματογραφικής λέσχης’’.

Και ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου συμπληρώνει:

“Εκτός από αυτές τις προβολές όμως, ήδη έχουν προγραμματιστεί υπαίθριες προβολές στο πλαίσιο του Θairos Film Festival και με την αμέριστη υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., σε τοποθεσίες όπως ο Πλάτανος, η Παρασκευή, τα Βαλιμίτικα και ο Λόγγος σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους. Επίσης έχουν προγραμματιστεί δύο ξεχωριστές προβολές Drive – In στο χώρο του Νέου Λιμανιού σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Σας περιμένουμε όλους!”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr