background img
banner
banner

Κώστας Καραγιαννάκης: Μια 20ετία στον Παναιγιάλειο

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ – ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ο Κώστας Καραγιαννάκης είχε τα προσόντα, είχε την τύχη να ντυθεί στις καλές εποχές στα «μελανόλευκα», να έχει αρκετούς συμπαίκτες από την περιοχή μας, να φτάσει να αγωνίζεται μέχρι την Β΄ Εθνική, να κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των φιλάθλων του Παναιγιάλειου.

Με αθλητικό σωματότυπο και αγάπη στην προπόνηση από νεαρή ηλικία, είχε διακριθεί και στην ΕΦΑ με πρωτιές στα 400 μέτρα, αλλά παρά την παρότρυνση του Γιάννη Χρυσανθόπουλου να παραμείνει στον κλασικό αθλητισμό, τον κέρδισε το ποδόσφαιρο.

Πως βρέθηκε στον Παναιγιάλειο

Κ. Καραγιαννάκης, Στέλιος Σακελλαρίου,Θωμάς Γερούκαλης, Σπήλιος Οικονόμου, το 1975

«Αγωνιζόμενος στις αλάνες το 1972, κίνησα την εντύπωση και το ενδιαφέρον του αείμνηστου Θανάση Ράντου, ο οποίος με πρότεινε στον Παναιγιάλειο. Έχοντας στην αρχή προπονητή τον Ντίνο Μακρή και στη συνέχεια τον Βασίλη Τσινούκα, με προσήλωση, πάθος και πολλή δουλειά στην προπόνηση, κέρδιζα έδαφος μέχρι να καταλήξω στην πρώτη ομάδα το 1974, με προπονητή τον Γρηγόρη Αγανιάν.]

Από το 1976 έτυχα μεγάλης εμπιστοσύνης από τον προπονητή Θανάση Ζαφειρόπουλο, με τον οποίο άλλωστε είχαμε διεκδικήσει την άνοδο στην Β΄ Εθνική. Είχαμε όμως την ατυχία την περίοδο 1977 -78 να την χάσουμε από την Άρτα στα πέναλτι, μετά το μεταξύ μας 0-0.»

Συμπαίκτες από την περιοχή μας

«Είχα την τύχη να αγωνίζομαι παρέα με πολλά παιδιά από την Αιγιάλεια, που μάλιστα αποτελούσαν τον βασικό κορμό της ομάδας. Είμαστε όλοι αγαπημένοι, προσωπικά με στήριξαν, όπως άλλωστε και η διοίκηση. Να αναφέρω κάποιους συμπαίκτες από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας μου στον Παναγιάλειο, που ήσαν: Χρήστος Ρόρος, Θανάσης Μαυρόπουλος, Δημήτρης Αγουρίδης, Αργύρης Αρβανίτης, Σπύρος Μπούρης, Στέλιος Σακελλαρίου, Θωμάς Γερούκαλης, Ανδρέας Γιούπης, Πέτρος Μητρόπουλος, Γιάννης Θεοφανόπουλος, Στάθης Κανακάρης, Γιάννης Πανανουδάκης, Θύμιος Μπουλούμπασης…

Μακάρι και η σημερινή ομάδα του Παναιγιάλειου, να βρει την ευκαιρία να συνεργαστεί με παιδιά από την περιοχή μας, με αυτονόητα τα πολλά πλεονεκτήματα που θα απολαμβάνει.»

Οι εντυπώσεις από τις εκάστοτε διοικήσεις

«Μόνο ήρωες θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τους ανθρώπους που ηγήθηκαν του Παναιγιάλειου. Ξόδεψαν χρόνο, χρήμα, έδωσαν και την ψυχή τους για να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή, να την πάνε ψηλά.

Μετά τον Αστέριο Μπέλα, με τον οποίο ακόμα διατηρώ φιλικές σχέσεις, να αναφέρω τους: Ρόζο, Γεωργίου, Ροδόπουλο, Καλλιμάνη, Αρβανίτη, Λουτσόπουλο, Τριαντάφυλλο Τριανταφύλλου, Παλαιολογόπουλο μαζί με όλους τους υπόλοιπους που συνέδεαν το διοικητικό μέτωπο. Όλοι τους όμως είχαν την χαρά να τυχαίνουν μεγάλης συμπαράστασης από τον κόσμο. Θα θυμούνται οι φίλαθλοι από την 10ετία του 1970, πως ξεχείλιζαν χαρτονομίσματα τα «κουτιά» που περιφέρονταν στην κερκίδα.

Δυστυχώς σήμερα δεν χαιρόμαστε ανάλογες εικόνες, ούτε και μεγάλη προσέλευση φιλάθλων στο Στάδιο.

Ο πάλαι ποτέ 12ος παίκτης, προς μεγάλη μου λύπης τα τελευταία χρόνια έχει εκλείψει από την ομάδα.»

Η καλύτερη στιγμή στον Παναιγιάλειο

«Ήταν το 1978, όταν στην Β΄ Εθνική έγινα επαγγελματίας, έχοντας δίπλα μου μεγάλους ποδοσφαιριστές, όπως τους: Εσπινόζα, Δωματιώτη, Λιάτο, Ρούμπα, Μισαηλίδη, Κεχαγιά, Δημαδάμα, Στεργίου, επίσης τους Αιγιώτες Μαυρόπουλο, Σακελλαρίου και γενικό αρχηγό τον Αστέριο Μπέλα.»

Στο «ΥΑΒΑΝΑΚΙ» με την Κέλυ, ύστερα από την προπόνηση με τους παλαιμάχους

Κάποια ευτράπελα από την θητεία στον Παναιγιάλειο

«Μέχρι το 1991 που σταμάτησα από την ομάδα, είχαν συμβεί πολλά παράξενα. Θυμάμαι όταν το 1981 πήγαμε στην Δράμα να παίξουμε στο κύπελλο Ελλάδας με την Δόξα. Ο τότε προπονητής της Δόξας Μάρκοβιτς, ήρθε στο ζέσταμα πριν τον αγώνα λέγοντας στον γνωστό του Γιάννη Κορωνέλο. «Καλά που ήρθατε. Μας δίνετε την ευκαιρία για ένα καλό ζέσταμα και προπόνηση». Φυσικά η συνέχεια και η ήττα 1-3 τον προσγείωσε ανώμαλα».

Για την συμμετοχή του στο ΔΣ

«Το 2003 με πρόεδρο τον Χρήστο Ρόρο, μια παρέα παλαιμάχων πήρε την ομάδα, αφού δεν υπήρξε άλλο διοικητικό ενδιαφέρον. Θυμάμαι ότι στον Παναιγιάλειο είχαν παραμείνει μόνο 4 δελτία των: Δρακόπουλου, Καρανικόλα, Ζαππή και Αθανασίου. Συγχαρητήρια και τιμή σ’ αυτά τα παιδιά που έμειναν να βοηθήσουν την ομάδα, όπως και το Διακοπτό που δέχτηκε να μας τροφοδοτήσει με έμψυχο υλικό. Στην συνέχεια ανέλαβε πρόεδρος ο Γιώργος Χελάκης.»

Η άποψη του για την σημερινή κατάσταση

«Σίγουρα ο Αντώνης Ρέλλας είχε πρόσφατα κάνει μεγάλη προσπάθεια, για να κρατήσει όρθιο τον Παναιγιάλειο. Πλέον έχουν δυσκολέψει οι καιροί και τα πράγματα στην ομάδα. Χρειάζεται σύμπνοια και στήριξη η διοίκηση, δυστυχώς όμως κάποια τελευταία παραδείγματα εκφράζουν το αντίθετο. Δεν είναι καιρός για «φαγωμάρες» στο ΔΣ, λείπουν οι βάσεις και η υπομονή στις Ακαδημίες. Από κει θα πρέπει αξιοκρατικά να έρθουν παιδιά, να συμπληρώσουν τους έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήσαν πρωταγωνιστές, είχαν χαρακτήρα και τόλμη, ερχόμενοι με αγάπη να ενισχύσουν τον Παναιγιάλειο στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr