background img
banner
banner

Μέσα Ιουλίου ξανά το φέρι μπόουτ στη γραμμή!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ… ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Έτοιμο να ξαναβγεί στα ανοιχτά και να ενώσει γρήγορα και με ασφάλεια την Αιγιάλεια με την Στερεά Ελλάδα, είναι το φέρι μπόουτ «Παναγία Τρυπητή». Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και μετά από μία δεκαετία, ο… ούριος άνεμος φαίνεται πως θα φυσήξει στα μέσα Ιουλίου, δίνοντας, μαζί με τον σιδηρόδρομο που ήδη ξεκίνησε, σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στον δήμο Αιγιαλείας.

Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά στη δημοτική αρχή γι’ αυτό και λαμβάνονται αποφάσεις στο πλαίσιο της στήριξης της γραμμής που για πολλά χρόνια δεν λειτουργούσε αφού είχε κριθεί ως ασύμφορη. Αρκεί βέβαια να την υποστηρίξει και ο κόσμος γιατί η διάρκεια της κίνησης είναι αυτή που θα καθορίσει το μέλλον της.

Οικονομική στήριξη με προβολή των δραστηριοτήτων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μέσα στο πλοίο

Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, στη συνεδρίασή του την περασμένη Πέμπτη, αποφάσισε να διαφημίσει τις δραστηριότητές του μέσα στο φέρι μπόουτ που θα εκτελεί τη γραμμή Αίγιο – Άγ. Νικόλαος, διαθέτοντας γι’ αυτό το σκοπό 5.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να πάρουν και τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, έτσι ώστε να δοθεί ώθηση στη γραμμή. Επίσης, πρόθεση χρηματοδότησης για προβολή, υπάρχει και από τον δήμο Δωρίδος.

Ερωτηθείς από το protionline.gr, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Χριστόπουλος, εκτίμησε πως η λειτουργία της γραμμής θα ξεκινήσει ξανά περίπου στα μέσα Ιουλίου. Επίσης, έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή πραγματοποίησε επίσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπου είχε συνάντηση με στελέχη, σχετικά με κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν την επαναλειτουργία της γραμμής.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν όχι στο πλαίσιο της άγονης γραμμής, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι επιχορηγούμενα από το κράτος.

Ο διαγωνισμός για την άγονη γραμμή πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και σε περίπτωση που προκύψει ενδιαφέρον, τότε τα δρομολόγια αυτά θα προστεθούν σε αυτά που θα εκτελεί το «Παναγία Τρυπητή».


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr