background img
banner
banner

Μετέτρεψαν τους κάδους σε… πίνακες ζωγραφικής

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μία αξιόλογη πρωτοβουλία έλαβε ο Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος Ανατολικής Αιγιάλειας που κατάφερε αφενός να ευαισθητοποιήσει νέους ανθρώπους για το θέμα της ανακύκλωσης και αφετέρου να δώσει μία άλλη αισθητική σε αντικείμενα -για κάποιους – αδιάφορα έως… απόμακρα.

Οι κάδοι απορριμμάτων σε πολλά σημεία, μετατράπηκαν σε… καμβάδες με όμορφα χρώματα, με τοπία και μηνύματα για να θυμίζουν πως οι νέοι άνθρωποι έχουν αισθητική, παιδεία και παράγουν πολιτισμό!

Ζήτησαν περισσότερους μπλε κάδους

Το περασμένο Σάββατο κατά την επίσκεψη του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Καραΐσκου στην Ανατολική Αιγιάλεια με σκοπό την ενημέρωση για την ανακύκλωση, οι άνθρωποι του Συλλόγου ζήτησαν εφαρμογή της ανακύκλωσης έστω σε Ακράτα και Αιγείρα με περισσότερους κάδους απορριμμάτων, με τον αντιδήμαρχο να υπόσχεται σχετικά. Όπως ανέφερε στο protionline.gr η ταμίας του Συλλόγου Αλέκα Ζαμπάτη, ΄΄αναμένουμε περισσότερους μπλε κάδους καθώς η περιοχή μας έχει αποδείξει εμπράκτως την ευαισθησία και την υπευθυνότητά της στο θέμα της καθαριότητας και της εφαρμογής της ανακύκλωσης΄΄.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος ευαισθητοποίησε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Ανατολικής Αιγιάλειας οι οποίοι, κατόπιν ενημέρωσης, προχώρησαν σε ζωγραφική πάνω στους κάδους οι οποίοι βρίσκονται σε εμφανή σημεία με σκοπό να περάσουν το δικό τους μήνυμα για την ανακύκλωση. ΄΄Όταν οι νέοι μας αναλαμβάνουν δράση, τότε το μέλλον γίνεται φωτεινό και αισιόδοξο. Μεταμορφώσαμε τους κάδους ανακύκλωσης, τους δώσαμε χρώμα και ζωή. Καλούμε τους πολίτες να σεβαστούν την προσπάθεια των παιδιών και του συλλόγου, να τοποθετούν τ ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους και τα γυάλινα στους κώδωνες. Έρχεται καλοκαίρι, ο πληθυσμός αυξάνεται, ας είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί και συνεργάσιμοι για να κρατήσουμε το περιβάλλον του τόπου μας καθαρό΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Γωνιά ανακύκλωσης στην πλατεία Συλιβαινιωτίκων

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν συνεργασίας του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και του προέδρου της Τ.Κ. Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτη Κρικέτου, άμεσα πρόκειται να δημιουργηθεί μία γωνιά ανακύκλωσης στην πλατεία Συλιβαινιωτίκων, καλώντας ντόπιους και επισκέπτες να εφαρμόσουν την ανακύκλωση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr