background img
banner
banner

«Μουδιασμένη» ακόμη η κίνηση στο τρενάκι

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ – ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Υποτονική τις καθημερινές αλλά ιδιαιτέρως αυξημένη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος παρουσιάζεται η κίνηση στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο Διακοπτού – Καλαβρύτων. Η διακοπή των δρομολογίων λόγω της πανδημίας έφερε τα… πάνω κάτω και οι απώλειες των τριών μηνών είναι αμφίβολο αν θα καλυφθούν από την θερινή σεζόν, γεγονός που έχει άμεσες επιπτώσεις στην αγορά του Διακοπτού και την τοπική κοινωνία.

Το γραφικό τρενάκι, μετά την ανάπαυλα ξανακύλησε στις ράγες την 1η Ιουνίου, ωστόσο λειτουργεί με τους περιορισμούς που βάσει πρωτοκόλλου ισχύουν, στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης, ότι τα δρομολόγια λειτουργούν με το 50% της δυναμικής του τρένου από άποψη θέσεων. Συγκεκριμένα, από τις 108 θέσεις δύνανται να καλυφθούν οι 54, ήτοι 23 από 46 στο πρώτο βαγόνι, 8 από 16 στο δεύτερο και 23 από 46 στο τρίτο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και στις περιπτώσεις μεγάλης ζήτησης το τρενάκι δεν μπορεί να μεταφέρει περισσότερα από 54 άτομα σε κάθε δρομολόγιο.

Κλειστό ακόμη το Μουσείο Οδοντωτού

Ερωτηθείς αναφορικά με την κίνηση που παρουσιάζεται ως τώρα, ο κ. Καραπαναγιώτης παρατηρεί ότι ΄΄τις καθημερινές είναι σχετικά μικρή, εν αντιθέσει με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που υπήρξε μεγάλη αύξηση. Κι αυτό φάνηκε αμέσως στο Διακοπτό όπου γέμισε ζωή. Η καθημερινή υποτονική κατάσταση έχει προβληματίσει και εμάς στον Σύλλογο καθώς ακόμη δεν έχουμε λειτουργήσει και το Μουσείο Οδοντωτού που σταμάτησε να δέχεται κόσμο στην καραντίνα΄΄.

΄΄Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση καθώς αυτό το δεκαήμερο δεν είχαμε ούτε μία οργανωμένη εκδρομή. Και το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος ο Οδοντωτός δούλεψε με εσωτερικό τουρισμό. Συνήθως τέτοια εποχή είχαμε οργανωμένα γκρουπ από το εξωτερικό. Αναμφισβήτητα, η απώλεια είναι μεγάλη φέτος και είναι αμφίβολο εάν οι απώλειες των τριών μηνών θα μπορέσουν να καλυφθούν. Αναμένουμε να ξεκινήσουν και οι διεθνείς πτήσεις από τις 15 Ιουνίου για να έχουμε οργανωμένες επισκέψεις από το εξωτερικό και τότε θα μπορούμε να εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το πώς θα κυλήσει η σεζόν. Βέβαια, θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθεί η τουριστική σεζόν γενικότερα΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Καραπαναγιώτης.

Εκτιμήσεις ότι ο νέος σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει υποστηρικτικά

Παράλληλα, εστίασε στο θετικό γεγονός της λειτουργίας της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, λέγοντας: ΄΄Αναμένουμε ακόμη να ξεκινήσουν τα δρομολόγια στη νέα σιδηροδρομική γραμμή καθώς πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει υποστηρικτικά για τον Οδοντωτό και θα συμβάλει στην αύξηση της κίνησης γενικότερα στον τόπο μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr