background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Με 5 ομάδες η Αιγιάλεια στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η

ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μετά τις συγχωνεύσεις των τελευταίων ετών και την αποχώρηση του Ολυμπιακού Αιγίου, η Αιγιάλεια εκπροσωπείται στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η από 5 ομάδες σε δύο από τις 4 κατηγορίες. Τον Κεραυνό και τον Ήφαιστο/Αχιλλέα στην Α1 και τους Αστέρα Τέμενης, ΕΦΑ και Φιλαθλητική στη Β΄ κατηγορία.

Σε σύνολο 63 ομάδων που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα της νέας περιόδου, οι 36 είναι από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή και οι υπόλοιπες από Ηλεία (16), Ζάκυνθο (1), Κεφαλλονιά (2), ο Φαέθων Αντιρρίου από την Αιτωλοακαρνανία και από την επαρχία Καλαβρύτων η ΑΕ Καλαβρύτων και το Σοπωτό.

Στα πρωταθλήματα της σεζόν 2019-20 ως τελική βαθμολογία λαμβάνεται αυτή που είχε διαμορφωθεί την στιγμή της διακοπής τους. Για όσες ομάδες έχουν τους ίδιους αγώνες και ισοβαθμούν εφαρμόζεται ότι προβλέπεται από το άρθρο 11 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων ΕΣΚΑ-Η 2019-2020. Στην Γ΄ εθνική κατηγορία ανδρών ανέρχονται οι ομάδες που κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, και όσες επιπλέον χρειαστεί.

Ανέβηκε και η ΕΑΠ!

Την άνοδο εξασφάλισαν, ο ΑΣΣ Αμαλιάδας, ο Αίολος Αγυιάς, αλλά και η ΕΑΠ στη θέση της Αχαγιάς (που ανέβηκε στη Β΄)! Υπενθυμίζεται ότι ο Ε.Α. Προμηθέας 2014 διέπεται από τον «τίτλο» της αναπτυξιακής ομάδας και δεν μετέχει σε εθνική κατηγορία. Στην A1 κατηγορία ανδρών ανέρχονται οι ομάδες που κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και συγκεκριμένα: ΣΕΦΑ Ανδραβίδα , Νίκη Προαστείου και Α.Ε. Αγυιάς.Στην A2 κατηγορία ανδρών ανέρχονται οι ομάδες που επίσης κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα κάθε ομίλου και συγκεκριμένα: ΑΟ Δύμης 07, Υπερίων Αμαλιάδας και Ηρακλής Πύργου, από τον Α’ Όμιλο και από τον Β’ Ομιλο οι: ΑΣ Κεφαλλονιάς, Φαέθων Αντιρρίου και Πυρσός Πατρών.

Στην Β ‘ κατηγορία ανέρχονται οι ομάδες που κατέλαβαν τις 8 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και όσες επιπλέον χρειαστεί: Α.Ε. Βαρθολομιού,Α.Σ. Κένταυρος, Α.Σ. Σοπωτό, Α.Ο. Πετεινοί, Νέοι Γλαύκου 2017, Ποσειδών Παραλίας, ΑΕΚ Κ. Παναγίας, Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου, Πύργος ΄99, Αχαϊκός Γ.Σ., Α.Ο.Αγίου Δημητρίου και Ε.Σ. Ιτεών Πάτρας. Τέλος, στην Γ’ 1 κατηγορία ανέρχονται όλες οι ομάδες της Γ’ 2 Κατηγορίας με την τελευταία να καταργείται.

Ο νέος χάρτης της ΕΣΚΑ-Η για την περίοδο 2020-2021

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προμηθέας 2014, Ήφαιστος/Αχιλλέας Αιγιάλειας, Έσπερος ΑΟΠΑ, Κεραυνός Αιγίου, Ολυμπιάδα, Γαλήνη, Απολλωνιάδα, Ολυμπιονίκης, ΑΓΕ Ζακύνθου, Παναχαϊκός, Αραχωβίτικα, ΣΕΦΑ Ανδραβίδας, Νίκη Προαστίου, ΑΕ Αγυιάς.

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΝΕΠ, Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ, Κρόνος, Κρήνη 97, Πανωλενειακός, Πήγασος, Σκαγιοπούλειο, Αστέρια Αχαϊας, ΕΑ Παραλίας, Αιγέας, ΑΟ Δύμης, Υπερίων Αμαλιάδας, Κεφαλλονιά, Φαέθων Αντιρρίου, Ηρακλής Πύργου, Πυρσός.

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κεφαλληνιακός, Διαγόρας Βραχνεϊκων, Ροίτικα, Ήλιδα, Ίφιτος Πύργου, Αστέρας Τέμενης, Τρίτωνας, ΑΕ Προαστίου, Σείριος, Ιωνικός, Φοίνικας, ΕΦΑ Αιγίου, Βαρθολομιό, Κένταυρος, Σοπωτό, Πετεινοί, Νέοι Γλαύκου, Ποσειδών Παραλίας, ΑΕΚ Κ. Παναγιάς, Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου.

Γ1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πύργος 99, Αχαϊκός, Άγιος Δημήτριος, Ιτιές, Γαστούνη, Αετός, Κυλλήνη, Τιτάνες Πύργου, Γαλαξίας Δεμενίκων, ΑΕ Καλαβρύτων, Αλφειονίδα, ΓΕ Σκυλλούντος, Πατρέας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr