background img
banner
banner

Οι μαθητές έδωσαν παράδειγμα ευαισθησίας!

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΩΜΑΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι μαθητές της Αιγιάλειας απέδειξαν εμπράκτως την ευαισθησία τους συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό πλαστικών πωμάτων προκειμένου, ώστε μέσω της διάθεσής τους, να βοηθήσουν τα Ειδικά Σχολεία της Αχαΐας.

Οι μαθητές συμμετείχαν με χαρά και πρωτοφανή ζήλο στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον με κοινωνική ευαισθησία, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλη την κοινωνία!

Η δράση «Τα ευέλικτα καπάκια» σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και συγκεκριμένα την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η συγκέντρωση των ποσοτήτων σε επίπεδο Αιγιάλειας έγινε προχθές ενώ η παράδοση με τη βοήθεια του δήμου Αιγιαλείας, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη. Συγκεκριμένα, φορτηγό του δήμου μετέφερε τα καπάκια Αιγιάλειας και Καλαβρύτων στη Βιομηχανική Ζώνη στην Πάτρα, με τη βοήθεια τεσσάρων εργαζομένων του δήμου, μετά από μέριμνα του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Καραΐσκου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υλικό είχε συγκεντρωθεί στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ ακόμη και οι μεγαλύτεροι μαθητές του σχολείου προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στη φόρτωση των καπακιών στο φορτηγό!

28 σχολεία της Αιγιάλειας

Συνολικά, με τη συμμετοχή 28 σχολείων της Αιγιάλειας, από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συγκεντρώθηκαν 2.183,5 κιλά, ενώ χθες προστέθηκαν και οι ποσότητες του Δημοτικού Σχολείου Αβύθου. Χοντρικά, υπολογίζεται η Αιγιάλεια παρέδωσε 2.250 κιλά!

Μάλιστα, κάποια σχολεία εργάστηκαν εντατικά γι’ αυτό τον σκοπό. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Νηπιαγωγείου Νικολεΐκων που παρέδωσε 437 κιλά πλαστικά καπάκια!
΄΄Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ευαισθητοποίηση των μαθητών της περιοχής μας αλλά και από τη στάση των συναδέλφων. Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. Υπενθυμίζεται ότι μέσω της διάθεσης των πλαστικών πωμάτων θα αγοραστεί, μέσω της Π.ΟΜ.Α. ΜΕ.Α. Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, ειδικός εξοπλισμός για τα Ειδικά Σχολεία της Αχαΐας που τον έχουν ανάγκη΄΄, τόνισε στo protionline.gr, εμφανώς ικανοποιημένη η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αθηνά Σκανδάμη. Παρατήρησε ακόμη πως οι μαθητές έχουν καταφέρει να ευαισθητοποιήσουν και μεγαλύτερους, λέγοντας: ΄΄Είναι εντυπωσιακό ότι έρχονταν άνθρωποι από τη γειτονιά και έφερναν πολλά καπάκια σε σακούλες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr