background img
banner
banner

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Μητροπολίτη Αμβρόσιου

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ – ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ

Απορριπτική απόφαση στην αίτηση αναίρεσης του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, ως προς το σκέλος της καταδίκης του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, έλαβε ο Άρειος Πάγος. Αντιθέτως, για την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, το αίτημα της αναίρεσης έγινε δεκτό.

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα, ο οποίος κατά τη διαδικασία ακρόασης τον περασμένο Ιανουάριο είχε προτείνει να παραμείνει ένοχος ο κ. Αμβρόσιος για όσα αδικήματα αφορούν στον αντιρατσιστικό νόμο, αντίθετα, σε ό,τι αφορά την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, το αίτημα της αναίρεσης έγινε δεκτό, καθώς η πλευρά του Μητροπολίτη βασίστηκε πάνω στις αλλαγές του ποινικού κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αμβρόσιος είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος, μετά τις αντιδράσεις για το κείμενο που είχε δημοσιεύσει στο ιστολόγιό του, για το οποίο έγινε μηνυτήρια αναφορά από εννέα ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές. Πρωτοβάθμια, ο Μητροπολίτης είχε αθωωθεί αλλά οδηγήθηκε και πάλι στο εδώλιο κατόπιν έφεσης που ασκήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό και τον Ιανουάριο του 2019, το Τριμελές Εφετείο Αιγίου τον έκρινε ένοχο -παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση- καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Πέρυσι τον Ιανουάριο, απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας μετά την απολογία του, ο Μητροπολίτης είχε διευκρινίσει ότι το επίδικο κείμενό του αναφερόταν στους ομοφυλόφιλους πολιτικούς και σε όσους πολιτικούς υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr