background img
banner
banner

Ο Ντίνος Φούκας με τον φακό του Νίκου Τρίψα στη δεκαετία του ΄50

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το πολύτιμο αρχείο του Νίκου Τρίψα, του γνωστού σε όλους “Νικολάκη”, ο οποίος είναι από τους τελευταίους πλανόδιους φωτογράφους της Ελλάδας.
Στην υπόγεια ταβέρνα του “Μπαστούνα” στην Κλεομένους Οικονόμου, κάπου στη δεκαετία του 1950, βλέπουμε δεξιά τον θρυλικό Ντίνο Φούκα, τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε προπολεμικά στον Παναιγιάλειο και “έφυγε” αιωνόβιος μόλις πριν από λίγα χρόνια.

Γεννήθηκε το 1914 και πρωτόπαιξε στον ΠΓΣ το 1930 σε ηλικία 16 ετών! Στο τέλος της καριέρας του πρόλαβε να αγωνιστεί και μετά τον πόλεμο, συνδέοντας με την παρουσία του δύο ποδοσφαιρικές γενιές της “Μαύρης Θύελλας”. Και φυσικά ήταν “παρών” και στην ίδρυση του συλλόγου το 1927, όντας γεννημένος 13 ολόκληρα χρόνια πριν τη “γέννηση” του ΠΓΣ. Δίπλα του στη φωτογραφία – κειμήλιο μιας άλλης εποχής, είναι ο φίλος του Πανάγος “Τραμπάκουλας” από τους γνωστούς Αιγιώτες της μεταπολεμικής περιόδου.

Στη δεύτερη δε φωτό, ο κυρ – Νίκος στα νιάτα του επιδεικνύει τις χορευτικές και όχι μόνο ικανότητές του, σε εκδήλωση στο club Mediterranee στο Λαμπίρι!

Ο 87χρονος σήμερα πλανόδιος φωτογράφος παραμένει πάντα ενεργός και δραστήριος, καλύπτοντας με την φωτογραφική του μηχανή όλα τα τοπικά γεγονότα.

Με σχεδόν 70 χρόνια επαγγελματικής δράσης, έχει αποτυπώσει όλη τη νεότερη ιστορία της τοπικής κοινωνίας με ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά και στα σχολεία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr