background img
banner
banner

Πάμε με 28 ομάδες στην Α΄ κατηγορία

ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ / ΑΚΡΑΤΑΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Στη βδομάδα που …τρέχει, η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας θα κάνει συμβούλιο, με βασικό θέμα την τροποποίηση της προκήρυξης.Έχει σχεδόν αποφασιστεί και μάλλον θα είναι οριστικό για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, να πραγματοποιηθεί σε δυο ομίλους των 14 ομάδων.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι από τις περυσινές συνολικά 24, αποχώρησε για την Γ΄ Εθνική ο Παναιγιάλειος, δεν προέκυψε υποβιβασμός, άρα απομένουν 23. Για να γίνουν 28, έρχονται από την Β΄ κατηγορία ακόμα 5 ομάδες. Θα είναι οι πρωταθλητές των δυο ομίλων: Δόξα Νιφορεΐκων και Αναγέννηση Ψαθοπύργου καθώς επίσης οι Πολύτεκνος (παρθενική εμφάνιση στην Α΄), Ανω Καστρίτσι και Αετός Ρίου, που ακολουθούν.

Στην περίπτωση ανόδου της Αχαϊκής, αφού η πιθανότητα αποχωρήσεων από την Γ΄ Εθνική δεν μοιάζει απίθανη, τότε θα προστεθεί στον κατάλογο της Α΄ κατηγορίας και ο Ίκαρος Πετρωτού.

Η εκπροσώπηση της περιοχής μας

Μετά την άνοδο του Παναιγιάλειου, στην Α΄ κατηγορία, οι εκπρόσωποι της περιοχής μας μειώθηκαν από 4 σε 3.

Ο κίνδυνος υποβιβασμού από τα πλέι άουτ που δεν έγιναν ποτέ απομακρύνθηκε, διατηρώντας έτσι στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία, την Θύελλα Αιγίου, την Ένωση Αιγείρας / Ακράτας και την ΑΕ Καλαβρύτων.

Ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει να κερδίσει κατηγορία ο Φοίνικας / Ζήρια, κατέχοντας την 4η θέση στον 2ο όμιλο της Β΄ κατηγορίας, οπότε πάμε σε ένα πρωτάθλημα, με την συμμετοχή δυο Αιγιαλέων και ενός Καλαβρυτινού σωματείου, που θα εκπροσωπούν την περιοχή μας.

Ακόμα από τον 2ο όμιλο συνεχίζουν: Αετός Π., Κεραυνός Αγ. Βασιλείου, Νίκη Πρ., Άρης, ΑΠΣ Πάτραι, Ηρακλής Π., Δαβουρλής, ΑΠΟ Αρόη.

Από τον 1ο όμιλο παραμένουν στην κατηγορία τα σωματεία: Αχαϊκή, Ατρόμητος, Πανμοβριακός, Δόξα Παραλίας, Πήγασος, Αστέρας Τσουκαλεΐκων, Πάτρα 2005, Δίας Σαραβαλίου, Δόξα Χαλανδρίτσας, Αναγέννηση Π., Λιμνοχώρι, Αχαιός.

Ερωτηματικό η Γ΄ κατηγορία

Στην τροποποίηση της προκήρυξης από την ΕΠΣ Αχαΐας, ενδέχεται οι δυο όμιλοι της Β΄ κατηγορίας να μετατραπούν σε τρεις.

Περίπτωση που μειώνει ακόμα περισσότερο τις συμμετοχές στην Γ΄ κατηγορία. Στην Ένωση θα είναι ευχαριστημένοι να δηλωθεί συμμετοχή από 20 περίπου σωματεία, ώστε να υπάρχουν τα περιθώρια να λειτουργήσει το πρωτάθλημα σε δυο ομίλους. Διαφορετικά αν οι ομάδες στο σύνολό τους φτάσουν στις 14-15, τότε θα σχηματιστεί μόνο ένας όμιλος.

Οι φήμες φέρνουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα που σχετίζονται με την επιστροφή ανενεργών σωματείων στη δράση, αλλά και κάποιων με νέο καταστατικό. Όπως για παράδειγμα ακούγεται για την δημιουργία του σωματείου «Καστελόκαμπος», το οποίο προέρχεται από την περιοχή της Πάτρας, ανάμεσα σε Μποζαΐτικα και Ρίο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr