background img
banner
banner

Πανελλήνιες με διαφορές αλλά με την ίδια αγωνία…

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 380 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Ετοιμοπόλεμα» παρουσιάζονται τα εξεταστικά κέντρα της Αιγιάλειας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου, έχοντας λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με τους νέους κανονισμούς που… προστάζει ο covid-19.

Οπλισμένοι με τη δύναμη της γνώσης και της καλής προετοιμασίας που τους επέτρεψε και ο ελεύθερος χρόνος της καραντίνας, οι περίπου 380 μαθητές των εννέα Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Αιγιάλειας ρίχνονται στη «μάχη», διεκδικώντας μία θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Η αρχή γίνεται σήμερα με το μάθημα της έκθεσης που είναι κοινό για όλους τους υποψηφίους. Φέτος οι Πανελλαδικές θα είναι διαφορετικές από κάθε άλλη φορά καθώς γίνονται στη… σκιά της πανδημία του κορωνοϊού και λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας για εξεταζόμενους κι επιτηρητές.

Στη διαδικασία, σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν 6.237 υποψήφιοι (ΕΠΑΛ και ΓΕΛ) εκ των οποίων οι περισσότεροι, περίπου 3.000 στην Αχαΐα. Οι υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία προσεγγίζουν τους 2.100 και στην Ηλεία είναι κάτι παραπάνω από 1.100. Στην Αιγιάλεια οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 380. Από αυτούς, οι 122 από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου, οι 98 από το 2ο ΓΕΛ Αιγίου, οι 21 από το ΓΕΛ Ακράτας και οι 88 από το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου.

Με ειδική διαμόρφωση τα εξεταστικά κέντρα  της περιοχής

Η σημερινή μέρα έχει αυξημένες ανάγκες δεδομένου ότι το μάθημα είναι κοινό, καθώς αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός αιθουσών και επιτηρητών οι οποίοι επιβάλλεται να είναι δύο σε κάθε αίθουσα, τρεις στους διαδρόμους και φυσικά οι αναπληρωτές τους. ΄΄Λόγω κορωνοϊού σε κάθε αίθουσα θα βρίσκονται μόνο 11 μαθητές, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφάλειας όπως απόσταση ενάμιση μέτρου από θρανίο σε θρανίο΄΄, αναφέρει στo protionline.gr ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Αιγίου Γιώργος Αγγελόπουλος το σχολείο του οποίου λειτουργεί και ως εξεταστικό κέντρο.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ, επίσης εξεταστικού κέντρου, Ηλίας Ανδρέου, σημειώνει πως ΄΄είναι όλα έτοιμα, υπάρχει επάρκεια υλικών και η Διεύθυνση έχει μεριμνήσει για τα πάντα. Εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα΄΄.

Σε ανάλογο ύφος κύματος και ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό πως το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, παρότι οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ ξεκινούν αύριο Τρίτη, τονίζοντας: ΄΄Υπάρχει προγραμματισμός, έχουμε προμηθευτεί με όλα τα απαραίτητα και πιστεύουμε ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά΄΄.

Η Διεύθυνση έχει εξασφαλίσει αντισηπτικά για όλα τα εξεταστικά κέντρα καθώς και μάσκες για όλους τους επιτηρητές οι οποίοι θα τις φορούν υποχρεωτικά μέσα στις αίθουσες. Η χρήση των μασκών για τα παιδιά είναι προαιρετική.

Πάντως, οι φετινές εξετάσεις έχουν και άλλες ιδιαιτερότητες καθώς έχουν αναπτυχθεί εξεταστικά κέντρα σε όλα τα σχολεία ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή μετακίνηση μαθητή σε άλλη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι έχει συσταθεί εξεταστικό κέντρο φυσικώς αδυνατούντων υποψηφίων στην Πάτρα για τα ΕΠΑΛ όπου εκτός από τα παιδιά της Αχαΐας θα φιλοξενηθούν και εκείνα από Ήπειρο, Ιόνια Νησιά και Πελοπόννησο. Τα εξεταστικά κέντρα στην Αιγιάλεια είναι τα εξής: 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, Γενικό Λύκειο Αιγείρας, Ακράτας, Γενικό Λύκειο Διακοπτού, Γενικό Λύκειο Καμαρών. Για τους μαθητές ΕΠΑΛ αντίστοιχα, ως εξεταστικό κέντρο έχει οριστεί το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου.

Μήνυμα δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για εισαγωγή υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος απευθύνει σχετικό μήνυμα ως εξής: “Αγαπητά μας παιδιά, ξεκινάτε αυτές τις μέρες την πρώτη σας μεγάλη μάχη, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον σας και τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό, σε μια εποχή πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους μας.

Σε όλες και όλους, εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη, ψυχραιμία και καλή απόδοση στην εξεταστική διαδικασία.

Το ίδιο εύχομαι και στις οικογένειές σας, που αγωνιούν μαζί σας και που σας στηρίζουν με αγάπη και εμπιστοσύνη. Και να θυμάστε, αυτή σας η δοκιμασία είναι μεν πολύ σημαντική αλλά δεν καθορίζει εξ ολοκλήρου τη ζωή σας. Προχωρήστε με θάρρος, πίστη στον εαυτό σας και στις δυνατότητές σας και θα πετύχετε έτσι όλους τους ευγενείς στόχους σας! Καλή επιτυχία!”.

Το μήνυμα του Ν. Φαρμάκη προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

Τις ευχές του προς τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων εκφράζει με μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο κ. Φαρμάκης σημειώνει τα εξής:
«Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό στη ζωή κάθε νέου ανθρώπου. Όχι, ασφαλώς, τον τερματικό.

Όμως, η προσπάθεια κάθε νέου να διεκδικήσει τα όνειρά του, είναι σε κάθε έκφανσή της σημαντική και άξια σεβασμού και υποστήριξης από όλους μας. Εύχομαι από καρδιάς λοιπόν, καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους που μπαίνουν στον στίβο των πανελλαδικών. Γνωρίζω σε πρώτο πρόσωπο ότι η δικαίωση των κόπων και η επίτευξη των στόχων απαιτεί μεγάλη και διαρκή προσπάθεια. Μία προσπάθεια που για χιλιάδες νέα παιδιά ξεκινάει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. Είμαστε δίπλα τους. Πιστεύουμε στη δύναμή τους.

Καλά γραπτά σε όλες και όλους!»


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr