background img
banner
banner

Παραλαμβάνει τη μία ανάπλαση, προχωρά την άλλη

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ – ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σειρά έργων που σκοπό έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη δρομολογούνται από την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων σε όλες τις Ενότητες του δήμου Αιγιαλείας.

Οι ανάγκες που προκύπτουν ανά περιοχή είναι τεράστιες και είτε με ιδία μέσα της Τεχνικής Υπηρεσίας, είτε με αναθέσεις όπου αυτό δεν είναι εφικτό, προχωρούν μία σειρά από παρεμβάσεις που αφενός κλείνουν εκκρεμότητες του παρελθόντος, αφετέρου δε ανοίγουν νέες προοπτικές.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην ύπαιθρο, σε οδοποιία σε χωριά και άλλα έργα που διευκολύνουν την κυκλοφορία και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παρεμβάσεις που προχωρούν στο Καθολικό Δ.Ε. Διακοπτού και έχουν να κάνουν με τσιμεντροστρώσεις δρόμων μέσα στην κοινότητα στο πλαίσιο των έργων των πυρόπληκτων χωριών. Επισκευή έγινε και στο πεζοδρόμιο και την πλατεία στην παραλία Σελιανιτίκων όπως και στην Άβυθο. Επίσης, τσιμέντο έπεσε και σε δρόμο στον Κούμαρη. Επίσης, προχωρούν εργολαβίες σε Ακράτα, Συμπολιτεία, Διακοπτό και Αίγιο.

Αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων

Την ίδια στιγμή, η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων προχωρά τις διαδικασίες και μέχρι τέλος του μήνα θα καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην πλατεία της Τέμενης. Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί να κατασκευαστεί από δημοτικούς πόρους, ωστόσο προέκυψε πρόβλημα με την εργολαβία και τελικώς τα χρήματα διατέθηκαν σε άλλες ανάγκες, ενώ σκοπός είναι η ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ώστε να αποπερατωθεί.

΄΄Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαμε να κάνουμε και με ιδία μέσα και με το λιγοστό προσωπικό που έχουμε στην Τεχνική Υπηρεσία, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, ωστόσο τα οικονομικά δεδομένα του δήμου δεν μας το επιτρέπουν. Η οικονομική αφαίμαξη που υπάρχει με το ζήτημα των απορριμμάτων δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια ώστε να ανταποκριθούμε στα προβλήματα που προκύπτουν και να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη΄΄, επισήμανε στo protionline.gr η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, τονίζοντας πως ΄΄η πολιτεία, ίσως και ο ΣΥΔΙΣΑ θα πρέπει να ενσκήψουν στο πρόβλημα του δήμου Αιγιαλείας που έχει να κάνει με το υψηλό κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων΄΄. Από την άλλη, η αντιδήμαρχος ανέφερε πως σε καθημερινή βάση αναζητούνται λύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία εκείνα που θα δώσουν τη δυνατότητα στην υπηρεσία της να προχωρήσει σε μικρά αλλά ουσιαστικά έργα.

Παραλαμβάνεται η ανάπλαση της παραλίας

Μέσα στο Αίγιο πάντως προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς τα έργα από τον εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της ανάπλασης των πλατειών και των δρόμων πέριξ αυτών με τον στόχο παράδοσης σε ένα μήνα να είναι εφικτός ώστε να ξεκινήσει το κυρίως έργο.

Εν τω μεταξύ, μία χρόνια εκκρεμότητα είναι αποφασισμένη να κλείσει τώρα η αντιδημαρχία Έργων καθώς άμεσα πρόκειται να γίνει η επίσημη παραλαβή του έργου της παραλίας Αιγίου. Μάλιστα, οι λεπτομέρειες που υπολείπονται να καλυφθούν από τον δήμο με τα χρήματα να περικόπτονται από τις αμοιβές του εργολάβου.

Τέλος, εντός των ημερών πρόκειται να ολοκληρωθεί και η διάνοιξη του πάρκινγκ της οδού Παναγιωτοπούλων που θα προσφέρει νέες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr