background img
banner
banner

Παραμένει “ακέφαλος” και αδρανής ο Σύλλογος Βετεράνων Παναιγιαλείου

“ΕΓΡΑΨΕ” ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Σύλλογος βετεράνων ποδοσφαιριστών του Παναιγιαλείου, συμπληρώνει φέτος 24 χρόνια ζωής, ωστόσο από το 2017 υπολειτουργεί και στην ουσία είναι ανενεργός. Παρά τις προσπάθειες του προέδρου Χρήστου Ρόρου δεν έχει καταστεί δυνατόν να συνεχίσει την πλούσια δράση που ανέπτυξε τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα την τετραετία 2014-2017 που οι εκδηλώσεις και τα μεγάλα φιλικά παιχνίδια που διοργάνωσε (πάντα για φιλανθρωπικούς σκοπούς) έγραψαν ιστορία και θα μνημονεύονται. Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε την ίδια ημερομηνία που ιδρύθηκε και ο Παναιγιάλειος, δηλαδή 25 Φεβρουαρίου. Με μία χρονική απόσταση 69 ετών μεταξύ τους (1927-1996).

Χρήστος Ρόρος, Ντίνος Φούκας, Αστέριος Μπέλλας, Βασίλης Φλώρος, Χρήστος Αρβανίτης, Αργύρης Κούκας, Αργύρης Αρβανίτης, Κώστας Καραγιαννάκης, Νίκος Αντωνόπουλος, Στέλιος Σακελλαρίου, Βασίλης Τσινούκας, Ντίνος Μακρής, Χάρης Καρασαββίδης, Αλέκος Λουκάτος, Θωμάς Γερούκαλης, Θανάσης Μαυρόπουλος, Γιάννης Γεωργιάδης, Χρήστος Αντωνόπουλος, Κώστας Μισαηλίδης, Μάκης Λελούδας, Μιχάλης Δωματιώτης, Στρατής Μαστροκυριάκος, Κώστας Κωνσταντινίδης, Μάκης Πετρόπουλος, Μάκης Λιάτος, Τρύφωνας Κατσαρός, Κούλης Νικολόπουλος, Απόστολος Καραφωτιάς, Τέλης Αντωνόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Παντελής Αραβαντινός, ήταν οι πρώτοι που υπέγραψαν το καταστατικό.

Μετά τον καταρτισμό και την δημιουργία της κατάστασης των ιδρυτικών μελών το 1996, καταρτίστηκε το καταστατικό του συλλόγου που σκοποί και επιδιώξεις του ήταν: Η σύσφιξη φιλικών σχέσεων μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, η γνωριμία των παλαιοτέρων με τους νεότερους, η αναβίωση των αγώνων και των προσπαθειών του ένδοξου παρελθόντος, η συμπαράσταση σε παλιούς συμπαίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, που βρίσκονται σε δυσμενή και δύσκολη οικονομική κατάσταση ή υποφέρουν από κάποια ασθένεια και φυσικά η διεξαγωγή φιλικών αγώνων φιλανθρωπικού χαρακτήρα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, μέχρι το 2017 αποτελούσαν:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρήστος Ρόρος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ: Αργύρης Κούκας – Στέλιος Σακελλαρίου
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κώστας Καραγιαννάκης
ΤΑΜΙΑΣ: Νίκος Αντωνόπουλος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Νίκος Αντωνόπουλος – Χάρης Καρασαββίδης
ΜΕΛΗ: Αργύρης Αρβανίτης – Κούλης Νικολόπουλος – Μάκης Λελούδας – Αλέκος Λουκάτος
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας (Ντίνος) Μακρής
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Αστέριος Μπέλλας

Όταν η θρυλική Μπαρτσελόνα ήρθε στο Αίγιο

Το πιο μεγάλο βράδυ για τον Παναιγιάλειο ήταν εκείνο της 1ης Ιουλίου 2017. Τέθηκε, έστω και σε επίπεδο βετεράνων, αντίπαλος με την πιο εμπορική ίσως ομάδα του πλανήτη, τη Μπαρτσελόνα. Ήταν ο ιδανικός τρόπος για να γιορταστούν τα 90 χρόνια ζωής του Παναιγιαλείου. Και ταυτόχρονα ο καλύτερος τρόπος για να προβληθεί η Αιγιάλεια σ’ όλο τον κόσμο, αφού αφ’ ενός το παιχνίδι το έδειξε ζωντανά η ΕΡΤ-3 και αφ’ ετέρου έπαιξαν δεκάδες βίντεο στο επίσημο σάιτ της Μπάρτσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί όπου πολλά εκατομμύρια φαν της ισπανικής ομάδας πήραν γεύση και από Παναιγιάλειο και από Αιγιάλεια!

Και ασφαλώς ήταν και η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου των Βετεράνων της ομάδας, που το διοργάνωσε σε συνεργασία με τον δήμο, την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη ΠΓΣ. «Σύνδεσμος» της επαφής των δύο σωματείων για τη διεξαγωγή του αγώνα ήταν ο εκπρόσωπος των Καταλανών στην Ελλάδα Δημήτρης Πιερρουτσάκος, ο οποίος τιμής ένεκεν αγωνίστηκε με την ομάδα του ΠΓΣ στον συγκεκριμένο αγώνα. Συνολικά αγωνίστηκαν 44 βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΓΣ και άλλοι 100 βρέθηκαν στο γήπεδο! Δεκάδες ήταν επίσης οι άνθρωποι του αθλητισμού (και όχι μόνο) που βραβεύτηκαν.

Τα μεγάλα φιλικά και το dvd για τα 90 χρόνια του ΠΓΣ

Η ιστορία της αυθεντικής «Μαύρης Θύελλας», του Παναιγιαλείου, εμπλουτισμένη με αναφορές στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική κληρονομιά του Αιγίου, περικλείεται στα 7 δίωρα dvd που δημιούργησε το 2017 ο σύλλογος βετεράνων του Παναιγιαλείου, καταγράφοντας την 90χρονη (τότε) ιστορία του συλλόγου. Τα έσοδα από την πώλησή τους μαζί με τα έσοδα από τον αγώνα με τη Μπάρτσα, δόθηκαν σε ειδική εκδήλωση, στο «Χαμόγελο του παιδιού»! Στα dvd μιλούν παλαιοί παίκτες και παράγοντες του ΠΓΣ αλλά και άλλων ομάδων, γνωστοί δημοσιογράφοι και Αιγιώτες φίλαθλοι. Έγιναν περισσότερες από 100 συνεντεύξεις σε Αθήνα και Αίγιο.

Επίσης, οι βετεράνοι του Παναιγιαλείου, στα πλαίσια του έντονου κοινωνικού έργου τους αντιμετώπισαν στο Αίγιο την ομάδα των Παλαιμάχων της ΑΕΚ το 2014 και του Ολυμπιακού το 2016. Τα έσοδα δόθηκαν στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΚΑΜΕ ΑΜΕΑ Αιγίου).

Να σημειωθεί ότι στα τέλη της δεκαετίας το ΄70 μετά από πρωτοβουλία του αείμνηστου Βασίλη Φλώρου, οι παλαίμαχοι του ΠΓΣ είχαν δώσει το πρώτο φιλικό τους παιχνίδι, χωρίς όμως να έχει συσταθεί ο σύλλογος. Όπως και ο 1994 με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Ευαγγελίου και επί Πέτρου Παλαιολογόπουλου, έγιναν κάποια ακόμη παιχνίδια μεταξύ πρώην παικτών του ΠΓΣ, όπου αγωνίστηκαν συνολικά 84 παλαίμαχοι. Ο σύλλογος – όπως προαναφέρουμε – ιδρύθηκε το 1996. Με πλούσια δραστηριότητα, καθώς κάθε χρόνο έδινε κατά μέσο όρο 11-12 παιχνίδια, τα περισσότερα φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Αγωνίστηκαν περισσότεροι από 100 ποδοσφαιριστές, ηλικίας από 35 έως και 70 ετών ενώ σε κοινωνικές εκδηλώσεις και αγώνες ήταν παρόντες ακόμη περισσότεροι, που για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να αγωνιστούν.

Χρήστος Ρόρος: “Πρέπει να υπάρξει συνέχεια”

Κλείνοντας, μεταφέρουμε όσα μας είπε ο πρόεδρος Χρήστος Ρόρος, ο άνθρωπος που έδωσε για περισσότερα από 20 χρόνια την ψυχή του για τον σύλλογο. “ Εμείς ως διοίκηση κάναμε τον κύκλο μας και για προσωπικούς λόγους δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Κάθε ποδοσφαιρικός σύλλογος που θέλει να λέγεται μεγάλος και σέβεται την ιστορία του οφείλει να διαθέτει ομάδα βετεράνων. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια. 10 ημέρες μετά το ματς με τη Μπαρτσελόνα παραιτήθηκε το Δ.Σ. παρότι υπήρχαν προυποθέσεις να συνεχίσουμε. Επόμενος στόχος ήταν να έρθουν οι βετεράνοι της Γιουβέντους στο Αίγιο. Ήταν τελειωμένη υπόθεση. Ακόμη και της Μπάγερν και άλλων πολύ μεγάλων συλλόγων. Είχαμε όμως πικρίες και δημιουργήθηκαν κάποια θέματα. Κυρίως με την τότε δημοτική αρχή. Είναι γνωστα όσα έγιναν εκείνη την περίοδο και έχουν γραφτεί. Δεν υπάρχει λόγος να επανερχόμαστε. Συγκεντρωθήκαμε πάλι άλλες τρεις φορές αλλά υπήρξαν διαφωνίες και δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν εκλογές. Δεν ξαναασχολήθηκε κανείς. Εμείς είμαστε εδώ για όποιους συναδέλφους ενδιαφέρονται και θέλουν να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Να γίνουν εκλογές και ο σύλλογος βετεράνων του ιστορικού Παναιγιαλείου μας να λειτουργήσει ξανά”…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr