background img
banner
banner

Περιοδεία και ενημέρωση για την ανακύκλωση σε όλη την Αιγιάλεια

ΚΑΠΟΙΟΙ ΩΣΤΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…

Τι κι αν αντιδημαρχία Καθαριότητας, εθελοντές και μαθητές της Αιγιάλειας έχουν «μπει στη μάχη» για τη διάδοση της ανακύκλωσης, κάποιοι πολίτες κωφεύουν και όχι μόνο δεν τηρούν την ανακύκλωση, αλλά βγάζουν στον δρόμο έπιπλα, κλαδοδέματα και ό,τι άλλο τους… περισσεύει.

Όλο το Σάββατο λοιπόν, η ενημέρωση με σύμμαχο των γνωστό σε όλους πλέον «Λαμποίκο», πήγε σε κεντρικά σημεία της Αιγιάλειας από το πρωί ως αργά το απόγευμα. Κάποιοι βέβαια αντί να αφυπνιστούν προτίμησαν να εναποθέσουν τον οικιακό τους εξοπλισμό έξω από Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο του Αιγίου…

Ο Λαμποίκος είναι ο συμβολικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών της Αιγιάλειας στο ζήτημα της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση την ανακύκλωση! Ύστερα από ένα αναγκαστικό διάλειμμα λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού, επέστρεψε δυναμικά μαζί με την ομάδα Λαμποίκος το Σάββατο 20 Μαΐου. Επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου τις επιχειρήσεις στον κόμβο Ακράτας, με τον Λαμποίκο πλαισιωμένο από μέλη των σωματείων «Φίλοι του Περιβάλλοντος και του «Εμπορικού Συλλόγου Ανατολικής Αιγιάλειας», τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο και μέλη της ομάδας «Λαμποίκος». Όλοι μαζί, δίνοντας το σύνθημα: «Ανακυκλώνουμε- Καθαρί-ΖΟΥΜΕ την Αιγιάλεια», μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, φυλλάδια και τσάντες ανακύκλωσης στους καταστηματάρχες και περαστικούς.

Ο Λαμποίκος φεύγοντας από την Ακράτα συνάντησε ένα τμήμα της Περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αιγίου μαζί με τη Διευθύντρια του σχολείου Έφη Τσουρούτη.
Ένα μπουκέτο από όμορφα και ευαισθητοποιημένα κορίτσια που έχουν βάλει στόχο να καταφέρουν να αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών, να υπάρχει σεβασμός για το περιβάλλον, επαναχρησιμοποίηση και η ελπίδα για ένα καθαρότερο αύριο!

Τα παιδιά μετέδωσαν το όραμά τους και στα Ψηλά Αλώνια

Μοιράζοντας τα φυλλάδια του Λαμποίκου και τσάντες ανακύκλωσης τα παιδιά ενημέρωσαν και μετέδωσαν το όραμά τους! Τέτοιες δράσεις, θα επαναληφθούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, οκτώ μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνάσιου Αιγίου μαζί με την Διευθύντρια μοίραζαν φυλλάδια με λεπτομέρειες για την ανακύκλωση και μπλε τσάντες επαναχρησιμοποίησης. Κατασκεύασαν με καλούπι από ανακυκλώσιμο υλικό, κιμωλίες με γύψο και χρώμα, για να γράψουν τα δικά τους μηνύματα για μια καθαρή πόλη.

Άφησαν οικοσκευές στην είσοδο του 1ου Δημοτικού αλλά εντοπίστηκαν!

Λίγες ώρες μετά όμως κάποιοι φρόντισαν να υπενθυμίσουν πως η νοοτροπία αλλάζει πολύ δύσκολα. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Καραΐσκος για την πράξη πολιτών να εναποθέσουν όγκους απορριμμάτων μπροστά από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου που σήμερα θα υποδεχθεί μαθητές: ΄΄Κάποιοι συμπολίτες μας (ευτυχώς λίγοι) πιστεύουν ότι μπορούν να υποβαθμίζουν την καθημερινότητα και τη ζωή μας . Ο δήμος απολύμανε όλα τα σχολικά συγκροτήματα για να υποδεχτούν τα παιδιά μας τη Δευτέρα με ασφάλεια. Σήμερα κάποιος που κάνει ανακαίνιση στο σπίτι του εναπόθεσε μπροστά στην πόρτα του σχολείου την οικοσκευή του. Αυτές οι συμπεριφορές είναι προσβλητικές και απαράδεκτες. Εντοπίστηκε βέβαια από την αρμόδια υπηρεσία και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία΄΄…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr