background img
banner
banner

Προθεσμία δέκα ημερών για να μαζέψουν τις… αδέσποτες βάρκες

ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Επιχείρηση απομάκρυνσης των… ξεχασμένων λέμβων ξεκινά η δημοτική αρχή στις παραλίες της Αιγιάλειας, καθώς έχει παρατηρηθεί κάποιες από αυτές να παραμένουν στο ίδιο σημείο για χρόνια, με αποτέλεσμα γύρω τους να δημιουργείται εστία ρύπανσης.

Μάλιστα, συνεργεία του δήμου που πραγματοποίησαν καταγραφή των βαρκών που βρίσκονται στις παραλίες από Λαμπίρι μέχρι και Αιγείρα, διαπίστωσαν ότι κάποιες έχουν γίνει… ένα με την ακτή, αφού κοντεύουν να καλυφθούν από χόρτα ή έχουν συγκεντρώσει πολλά σκουπίδια εντός τους. Συνολικά, όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, έχουν καταγραφεί περί τις 75 βάρκες. Σε αυτές έχει κολληθεί προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες ότι υποχρεούνται να τις αποσύρουν.

΄΄Έχουμε τοποθετήσει αυτοκόλλητα στις βάρκες που ζητούμε από τους ιδιοκτήτες να τις απομακρύνουν, ενώ ειδοποιήσαμε και τους προέδρους των παραλιακών κοινοτήτων. Επίσης, έχουμε αφήσει ένα εύλογο χρονικό περιθώριο, από εκεί και πέρα θα προβούμε εμείς σε απομάκρυνσή τους από την ακτή, καθώς δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση΄΄, σημείωσε ο κ. Καραΐσκος, τονίζοντας πως εκ του νόμου προβλέπεται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η διαδικασία απομάκρυνσης κι επιβολής των αντίστοιχων προστίμων.

Οι περισσότερες δεν έχουν καν στοιχεία…

Ερωτηθείς από τo protionline.gr σχετικά με το τι προβλέπεται από τη νομοθεσία για την κατάληψη χώρου αιγιαλού από λέμβους, ο διοικητής του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης ξεκαθάρισε πως απαγορεύεται ρητά η εναπόθεσή τους στην παραλία εκτός προκαθορισμένου χώρου. Παρατήρησε ακόμη πως πολλές βάρκες που έχουν αφεθεί στις ακτές της περιοχής, δεν έχουν καν στοιχεία που να φανερώνουν τους ιδιοκτήτες τους…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr