background img
banner
banner

Προχωρούν οι αναθέσεις για τον καθαρισμό του αγροτοδασικού δικτύου

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε σύναψη και ανάθεση δημόσιας σύμβασης για τον καθαρισμό του αγροτοδασικού δικτύου και στις έξι Δημοτικές Ενότητές του του προχωρά ο δήμος Αιγιαλείας. Πρόκειται για τις δράσεις του δήμου στο πλαίσιο της πυροπροστασίας, δεδομένου ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν από την Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίασή της και αφορούν δράσεις πολιτικής προστασίας για την πλήρη συντήρηση και μόρφωση αγροτοδασικού δικτύου με μηχανικά μέσα σε κάθε είδους εδάφη, έτσι ώστε να επιτευχθεί αποκατάσταση βατότητας των οδών και ομαλή προσπελασιμότητα αυτών από τροχοφόρα πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα.

Όπως τονίζεται στην έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, τα συγκεκριμένα τμήματα δεν αποτελούν τμήματα οδοποιίας αλλά οδούς αυτοσχέδιους σε μη προσπελάσιμα σημεία και εδάφη κοντά σε επικίνδυνες περιοχές με πλούσια θαμνώδη βλάστηση αλλά και μεγάλη πυκνότητα δέντρων.

Αδυναμία εκτέλεσης από το τεχνικό προσωπικό του δήμου

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω εργασία είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί με ίδια μέσα, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας του δήμου καθόσον δεν διαθέτει το απαιτούμενο τεχνικό προσωπικό (χειριστές μηχανημάτων έργου) ούτε δε τα απαιτούμενα μηχανήματα έργου για την εκτέλεση της ως άνω υπηρεσίας σύμφωνα και με βεβαίωση του Τμήματος Τροχαίου Υλικού της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, και μάλιστα σε δεσμευτικά χρονικά πλαίσια, και είναι αναγκαία η ανάθεση των εν λόγω εργασιών σε ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων που διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό, μέσα καθώς και την απαραίτητη εμπειρία, λαμβάνοντας υπόψη και ότι διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο 2020 και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας του δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις της εγκύκλιου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.

Η απαιτούμενη πίστωση προς έγκριση για την κάλυψη του έργου στην Δ.Ε. Αιγίου ανέρχεται στο ποσό των 14.284,80 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) που θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό έτους 2020 του δήμου Αιγιαλείας με χρηματοδότηση από Επιχορήγηση για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας (2020) 2. Η χρονική διάρκεια της παροχής υπηρεσίας ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης έως 31-10-2020.

Αντίστοιχα, το ποσό για τον καθαρισμό αγροτοδασικού δικτύου Δ.Ε. Ακράτας που εκρίθηκε ανέρχεται σε 9.969,60 €, για το αγροτοδασικό δίκτυο της Δ.Ε. Αιγείρας επίσης 9.969,60 €, για το αγροτοδασικό δίκτυο της Δ.Ε. Συμπολιτείας ομοίως 9.969,60 €, όσα και για την Δ.Ε. Ερινεού και την Δ.Ε. Διακοπτού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr