background img
banner
banner

Πρόλαβαν τη φωτιά στο… παρά πέντε

ΣΤΟΝ ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ ΑΙΓΙΟΥ – ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ»

Σοβαρές επιπτώσεις θα είχε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην κοινότητα Σελινούντα σε κατοικημένη περιοχή πάνω από το χωριό, εάν δεν ήταν τόσο άμεση η κινητοποίηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατοίκων και ανθρώπων που έτυχε εκείνη τη στιγμή να εργάζονται σε σημείο κοντά στην εστία. Τη στιγμή μάλιστα που έγινε αντιληπτή, οι άνεμοι που έπνεαν την έστρεφαν απειλητικά προς το βουνό, ωστόσο συγκρατήθηκε…

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν να καούν περί τα 5 στρέμματα έκτασης ενώ οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά σε σπίτια… Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής που κατέφθασε έγκαιρα.

Καθοριστική, ως προς τη συγκράτηση της φωτιάς, ήταν η συμβολή των τεχνητών της εταιρείας ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ (Καπετσώνης Θεοφάνης Π.) που απασχολούνται στην περιοχή κατασκευάζοντας το δίκτυο ύδρευσης.

΄΄Εάν δεν είχε καταφθάσει εγκαίρως η Πυροσβεστική και εάν δεν βοηθούσαν και οι εργαζόμενοι της ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ είναι πολύ πιθανό η φωτιά να είχε ξεφύγει με πολύ σοβαρές επιπτώσεις για ιδιοκτησίες, καλλιέργειες αλλά και το δάσος, καθώς η φορά του ανέμου έδειχνε να την ωθεί προς το βουνό΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελινούντα Ανδρέας Παπαγεωργίου.

Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας

Όπως τόνισε, οι άνθρωποι αυτοί, εντελώς εθελοντικά κινητοποιήθηκαν άμεσα με δική τους πρωτοβουλία και με τα μηχανήματά τους δημιούργησαν ανάχωμα στη φωτιά ενώ προχώρησαν σε ρίψεις νερού. ΄΄Πρόκειται για τους Γιώργο Ηλιόπουλο, Γιάννη Κρίνο, Άγγελο Κολυβά και Μιχάλη Παππά, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους΄΄, επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, μη παραλείποντας να εξάρει και το έργο της Π.Υ. Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr