background img
banner
banner

Στόχος να παραμένει ανοιχτό έξι μήνες τον χρόνο | ΦΩΤΟ

ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ “ΠΥΛΕΣ” ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΕΖΟΝ

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που το Ανοιχτό Κολυμβητήριο Αιγίου άνοιξε επίσημα τις “πύλες” του στο κοινό και από την 1η Ιουνίου 2020 ξεκίνησε τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του. Τα λαμπερά εγκαίνια, θυμίζουμε, είχαν πραγματοποιηθεί στις 27 Μαϊου 2018 παρουσία επισήμων και εκατοντάδων πολιτών που περίμεναν χρόνια για να υλοποιηθεί και να αξιοποιηθεί. Στο πλαίσιο της σταδιακής επαναλειτουργίας του, ο στόχος είναι να παραμείνει ανοιχτό για μεγαλύτερο διάστημα από όσο τις δύο προηγούμενες χρονιές, που δεν είχε ξεπεράσει τους 3 μήνες κατά τη διάρκεια του έτους και να φτάσει στους 6 μήνες.

Η επιστροφή φέτος, μετά την πανδημία του COVID-19 γίνεται με οδηγό την προστασία της δημόσιας και ατομικής υγείας και όλοι θα πρέπει να τηρούν στο απόλυτο τις οδηγίες και τους περιορισμούς που έχει θέσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Όλοι οι χρήστες, αθλητές, προπονητές, υποψήφιοι σχολών και ελεύθερα αθλούμενοι (ΚΟΙΝΟ), θα πρέπει να εισέρχονται στο κολυμβητήριο με την ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, να ενημερώνονται από τους υπαλλήλους και να συμμορφώνονται απόλυτα στις υποδείξεις και οδηγίες τους. Αξίζει να προσθέσουμε, ότι όλοι οι χώροι καθαρίζονται και απολυμαίνονται από το προσωπικό αρκετές φορές την ημέρα και το κολυμβητήριο – όπως διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας – “λάμπει” από καθαριότητα.

Από 15 Ιουνίου ανοιχτό και για τους συλλόγους

Μετά την 1η Ιουνίου που το Κολυμβητήριο Αιγίου ξεκίνησε να λειτουργεί για το κοινό, από τη Δευτέρα 15 του μήνα άνοιξε επίσημα και για τους αθλητές των δύο σωματείων που το χρησιμοποιούν από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Τον Κολυμβητικό Όμιλο Αιγίου και τη Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου. Οι αιτήσεις εγγραφής στους δύο συλλόγους συνεχίζονται καθημερινά στον χώρο του κολυμβητηρίου, ενώ οι εγγραφές ενηλίκων γίνονται στα νέα γραφεία του ΝΠΔΔ (στο παλαιό κτίριο ΙΚΑ Αιγίου) καθημερινά τις πρωινές ώρες. Επισκεφθήκαμε το ανοιχτό κολυμβητήριο Αιγίου τη Δευτέρα (15/6), πρώτη ημέρα λειτουργίας του για αθλητές και συλλόγους και μιλήσαμε με τον Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, τον άνθρωπο που έχει συνδέσει ίσως όσο κανένας άλλος το όνομά του, όχι μόνο με το κολυμβητήριο αλλά και με το αθλητικό κέντρο της Ν. Πλαστήρα γενικότερα. Το οποίο θυμίζουμε, διαθέτει ακόμη ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και ένα γήπεδο τέννις.

Ο πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ και σήμερα μέλος Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου και αντιπρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Αιγίου, του συλλόγου που χρησιμοποιούσε την πισίνα την ημέρα της επίσκεψής μας (η Φιλαθλητική τη χρησιμοποιεί σε διαφορετικές ημέρες), μας μίλησε με την ιδιότητα του μέλους του ΝΠΔΔ και στάθηκε στα σημεία που αφορούν στο Αθλητικό Κέντρο γενικότερα.

“Ενεργειακή αναβάθμιση με αλλαγή των αντλιών και τοποθέτηση ηλιακών πάνελ”

“Το 2018 το κολυμβητήριο λειτούργησε 3 μήνες και πέρυσι μόλις 2,5. Με τις ενέργειες που έχουν γίνει σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο να παραμένει ανοιχτό 6 μήνες τον χρόνο. Έχει βγει πλέον ο ανάδοχος για μία σειρά από εργασίες που θα το αναβαθμίσουν σε όλα τα επίπεδα.

Όπως, σκέπασμα της πισίνας με ηλεκτροκίνητη κουβέρτα που αυξάνει τη θερμοκρασία του 3-4 C. Mετά τον Σεπτέμβριο απαιτούνται 300 λίτρα πετρελαίου για να διατηρείται η θερμοκρασία στους 25-26 βαθμούς, κάτι που είναι οικονομικά ασύμφορο” μας λέει ο κ. Σπηλιωτόπουλος και συμπληρώνει: “ Επίσης, για να δημιουργηθεί αυτονομία στο χώρο θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση με αλλαγή των αντλιών στο μηχανοστάσιο και τοποθέτηση ηλιακών πάνελ στην οροφή του κτιρίου”.

Ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος μας αποκάλυψε, ότι μετά από ενέργειες του ΝΠΔΔ και του προέδρου Τάκη Ανδριόπουλου, είχε προγραμματιστεί τουρνουά πόλο στο κολυμβητήριο Αιγίου, για τον φετινό Μάιο με συμμετοχή σημαντικών ομάδων, αλλά η έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε φυσικά ως αποτέλεσμα την ματαίωσή του!

Οι εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου

Νέα αποδυτήρια και ηλεκτροφωτισμό θα αποκτήσει σε λίγο καιρό το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Νικολάου Πλαστήρα. “Αυτό το γήπεδο με “πονάει” ιδιαίτερα γιατί μαζι με τους τότε συνεργάτες μου, παλέψαμε πολύ για να γίνει.

Όπως βλέπετε το πλαστικό χόρτο είναι σε άριστη κατάσταση, οι πάγκοι έγιναν σαν καινούργιοι και μέσα στη σεζόν που έρχεται θα αποκτήσει ηλεκτροφωτισμό (έχει ολοκληρωθεί η μελέτη) και δύο κοντέινερς που θα λειτουργήσουν ως προσωρινά αποδυτήρια. Μέχρι να κατασκευαστούν τα μόνιμα που θα χτιστούν στον χώρο δίπλα σχεδόν από το γήπεδο μπάσκετ” συμπληρώνει ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr